Winkelen

Winkelen in Trier

Porto Nigra Trier Moezel

Winkelen in Trier is een van de populairste activiteiten in deze historische stad, aangezien Trier aan de Moezel het grootste aanbod aan winkels heeft in de Moezelregio.

Winkels in Trier

Trier biedt een grote verscheidenheid aan winkels in het fraaie historische centrum. De autovrije voetgangerszone in deze stad aan de Moezel kent vier belangrijke winkelstraten: Simeonstrasse, Brotstrasse, Fleischstrasse en Nagelstrasse. In deze straten vind je shops van de grote ketens, warenhuizen zoals Karstad en Galeria Kaufhof, maar ook kleine boetiekjes. Ook de Neustrasse is zeker een bezoekje waard tijdens het winkelen in Trier, deze straat ligt in het verlengde van de Brotstrasse en hier vind je leuke, kleine boetiekwinkels.


Bekende winkelstraten en zijstraten

Vergeet ook niet de zijstraten van deze bekende winkelstraten in Trier te bezoeken, in deze kleinere straten vind je veelal de wat kleinere, aparte en specialistische winkels. Op de middeleeuwse Hauptmarkt worden regelmatig markten georganiseerd, waarbij marktkramen met bloemen en fruit de boventoon voeren.

Uiteraard worden deze winkels afgewisseld met restaurants en café’s, waar je tijdens het winkelen in Trier bij kunt komen onder het genot van een hapje en een drankje.

Trier supermarkten

In Trier aan de Moezel vind je de grote en bekende supermarkten van ReWe, Norma, Aldi en Lidl, die over het algemeen een zeer uitgebreid assortiment bieden tegen een schappelijke prijs. Deze supermarkten zijn met name geliefd bij veel Belgen en Nederlanders die in Trier of in de omgeving van deze Moezelstad op een camping staan of in een bed & breakfast verblijven.

Openingstijden winkels Trier

De openingstijden van de winkels in Trier kunnen individueel afwijken, maar de meeste shops zijn van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur geopend.

Trier Koopzondagen 2024

Op koopzondagen in Trier zijn de winkels van 13:00 tot 18:00 uur geopend. In 2024 vinden de koopzondagen op 7 april, 5 mei, 29 september en 27 oktober plaats.

Winkelen in de buurt

Trier heeft in de Moezelregio een groot aanbod aan winkels, maar ook in de omliggende dorpjes vind je diverse winkeltjes, waar je onder andere ook heerlijke Moezelwijn kunt proeven en uiteraard kunt kopen.

Bezienswaardigheden

Trier heeft naast aan variëteit aan shops natuurlijk ook tal van bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn, waaronder de Porta Nigra, het geboortehuis van Karl Marx en het Rheinisches Landesmuseum.

Hotels en vakantiehuizen in Trier

Wil je graag in de buurt van de leuke winkels in Trier aan de Moezel overnachten? Je vindt in deze stad een uitgebreid aanbod aan hotels en vakantiehuizen, die je kunt vinden op de Hotels in Trier en Vakantiehuizen in Trier – pagina’s.

Winkelen in andere steden aan de Moezel

Naast Trier kun je ook fijn winkelen in andere Moezelsteden, waaronder Koblenz, Cochem en Bernkastel