Winkelen

Winkelen in Koblenz

Koblenz Moezel

Winkelen in Koblenz staat garant voor een dag vol shopping-plezier! In het centrum van Koblenz aan de Moezel vind je een gevarieerd aanbod, van kleine boetiekshops tot grote winkelcentra met winkels van de bekende merken.

Winkels in Koblenz

Koblenz biedt een grote verscheidenheid aan winkels, van leuke, authentieke shops tot aan exclusieve kledingboetieks, terwijl er in deze stad aan de Moezel ook nog twee grote shoppingcenters te vinden zijn.


Löhrstraße

De Löhrstraße is een goed beginpunt om in Koblenz te gaan winkelen. Deze straat is bijna een halve kilometer lang en volledig autovrij. Vanaf dit punt heb je diverse kleinere winkelstraten in de Altstadt binnen loopafstand. ook in de Schloßstraße en de Firmungsstraße kun je goed shoppen.

Löhr Center en Forum Mittelrhein in Koblenz

In de eerder genoemde Lohrstraße is ook het Löhr Center te vinden, een groot winkelcentrum met ongeveer 130 shops, waar met name de modieuze shopper haar of zijn hart kan ophalen. In dit shopping center in Koblenz is een groot aanbod aan winkels van diverse modemerken terug te vinden. Forum Mittelrhein Koblenz is het nieuwste shopping center in deze stad aan de Moezel en Rijn. In dit winkelcentrum is voor iedere shopper met grote en kleine budgetten wel iets te vinden in het aanbod van meer dan 80 winkels, terwijl er ook heerlijk gegeten en gedronken kan worden in de café’s en restaurants van Forum Mittelrhein Koblenz.

Koblenz supermarkten

In Koblenz aan de Moezel vind je de grote en bekende supermarkten van Lidl, Norma, Aldi, ReWe en Aldi. Deze supermarkten zijn zowel geliefd bij de toeristen die Koblenz aandoen tijdens een dagtrip, als de vakantiegangers die in Koblenz of de omgeving van deze stad aan de Moezel op een camping staan, in een appartement verblijven of hun Moezelvakantie doorbrengen in een bed & breakfast.

Openingstijden winkels Koblenz

Er kan een verschil zijn van winkel tot winkel, maar over het algemeen zijn de winkels in Koblenz van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur geopend.

Koblenz Koopzondagen

Op dit ogenblik is er voor 2024, op 15 september een koopzondag gepland. De meeste winkels in Koblenz zijn dan van 13:00 uur tot en met 18:00 geopend.

Eten en drinken in Koblenz

Winkelen maakt hongerig en dorstig! In de binnenstad van Koblenz vind je een uitgebreid aanbod aan café’s, restaurants, wijnlokalen en biergarten, waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een alcoholisch of alcoholvrij drankje.

Winkelen in de buurt van Koblenz

Koblenz heeft voor ieder soort shopper een groot aanbod aan winkels, maar ook in de omliggende dorpjes vind je leuke, kleine winkeltjes, waar je onder andere souvenirs, Moezelwijn, lokale lekkernijen en andere producten kunt kopen. Daarnaast zijn er een aantal andere steden aan de Moezel waar je fijn kunt winkelen:

Bezienswaardigheden in Koblenz

Uiteraard is het ook aan te bevelen om tijdens je bezoek aan Koblenz de bezienswaardigheden van deze stad te bezoeken. Zo zijn onder andere de Deutsches Eck, waar Moezel en Rijn samen komen, Vesting Ehrenbreitstein, DB Museum Koblenz en Schloß Stolzenfels zeker een bezoekje waard!

MEER INFORMATIE OVER KOBLENZ