Winkelen

Winkelen in Cochem

Cochem aan de Moezel

Naast een tal van bezienswaardigheden, zoals de Rijksburcht en het Pinner Kreuz, biedt Cochem aan de Moezel ook goede mogelijkheden om te winkelen.

Winkels in Cochem

Alhoewel Cochem een aardige verscheidenheid aan winkels biedt, vind je in het mooie historische centrum van Cochem in de pittoreske vakwerkhuizen op het marktplein of een van de smalle straatjes veel kleine winkels die op toerisme of Moezelwijn gericht zijn. In de winkels waar Moezelwijn en andere lekkernijen worden verkocht, is het meestal ook mogelijk om een gedeelte van het aanbod te proeven.


Ook zijn er op de Moezelpromenade in Cochem diverse shops, maar in deze straat aan de Moezel worden de winkels veelal afgewisseld met restaurants en hotels.

Cochem supermarkten

De supermarkten van ReWe, Norma, Aldi en Lidl bieden een uitgebreid assortiment tegen een schappelijke prijs en zijn populair bij veel Nederlanders en Belgen die in Cochem of omgeving op een Moezelcamping staan of in een pension verblijven.

Openingstijden winkels Cochem

Alhoewel de openingstijden van de winkels individueel af kunnen wijken, zijn de meeste shops van maandag tot en met vrijdag van 09:00/09:30 tot 18:00/18:30 geopend. Op zaterdag gaan veel winkels in Cochem om dezelfde tijd open als door de week, maar gaan ze over het algemeen wel eerder dicht (rond 16:00) dan op weekdagen.

Koopzondagen Cochem

In Cochem kent men geen reguliere koopzondagen, alhoewel bij specifieke evenementen er soms een koopzondag in Cochem aan de Moezel wordt georganiseerd. Over het algemeen zijn de meeste winkels dan open van 13:00 tot 18:00 uur. In 2020, is er een koopzondag op 29 maart.

Winkelen in de buurt van Cochem

Ook zijn er in de buurt van Cochem veel leuke kleine winkeltjes met een uniek aanbod te vinden. Uiteraard vind je in deze wijndorpjes ook een uitgebreid aanbod aan winkeltjes waar je de beroemde Moezelwijn kunt proeven en kopen. In de grotere steden Trier en Koblenz vind je het grootste aanbod aan winkels in de Moezelregio, terwijl het ook fijn shoppen is in het historische centrum van Bernkastel-Kues.

Hotels, pensions en vakantiehuizen

Ben je op zoek naar een goede accommodatie in de buurt van de winkels in Cochem? Bezoek dan de Hotels in Cochem – of Vakantiehuizen in Cochem-pagina voor uitstekende opties in deze winkelstad!