Winkelen

Winkelen in Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues Moezel

Bernkastel-Kues biedt een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals Burg Landshut en het Moselweinmuseum, maar daarnaast biedt Bernkastel ook goede mogelijkheden om te winkelen.

Winkels in Bernkastel-Kues

Bernkastel biedt een grote verscheidenheid aan winkels en met name in het historische centrum van deze Moezelstad vind je in de fraaie vakwerkhuizen op het beroemde marktplein of in een van de smalle straatjes van Bernkastel boetiekshops die een divers aanbod hebben, van souvenirs, lekkernijen en Moezelwijn tot kleding en speelgoed.


Aan de Moezel zijn ook winkels te vinden, maar die worden veelal afgewisseld met hotels en restaurants.

Bij Alten Bahnhof is er het hele jaar door op zaterdag vanaf 08:00 uur een weekmarkt waar je verse en lokale producten kunt kopen.

Supermarkten

De supermarkten van de grote ketens Spar, Aldi, REWE, Aldi en Lidl zijn ook in Bernkastel te vinden. Deze bieden een zeer uitgebreid assortiment tegen een schappelijke prijs. Deze supermarkten in Bernkastel zijn geliefd bij veel Nederlanders en Belgen die in Bernkastel-Kues of in de nabije omgeving in een vakantiehuis zitten of op een Moezelcamping staan.

Openingstijden winkels Bernkastel

De openingstijden van shops in Bernkastel kunnen individueel van elkaar afwijken, maar over het algemeen zijn de meeste winkels van maandag tot en met vrijdag van 09:00 of 09:30 tot 18:00 of 18:30 geopend. Op zaterdag opent men meestal op dezelfde tijd als op een doordeweekse dag, maar sluit men wel eerder de deuren (meestal rond 16:00 uur, alhoewel sommige shops al om 13:00 dichtgaan) dan op weekdagen.

Winkelen in de buurt van Bernkastel-Kues

In de nabijheid van Bernkastel zijn diverse leuke wijndorpen te vinden waar je met name veel kleine winkeltjes vindt met een uniek aanbod aan onder lokale producten en Moezelwijn. Daarnaast kun je in de bekende Moezelsteden Cochem, Koblenz en Trier ook heerlijk shoppen. In deze steden vind je een groter aanbod aan winkels dan in de overige plaatsen in de Moezelvallei.

Hotels en vakantiehuizen

Ben je op zoek naar een goed hotel in de buurt van de winkels in Bernkastel-Kues? Bezoek dan de Hotels in Bernkastel – pagina voor uitstekende opties in deze winkelstad!

Verblijf je liever in een goede vakantiewoning? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Je ziet uitstekende opties voor appartementen en vakantiewoningen op onze Vakantiehuizen in Bernkastel-pagina.