Verkeer aan de Moezel

Verkeer Moezel

Fiets

Voor de sportievelingen onder ons ligt er een 435 kilometer lang fietspad langs de Mosel Weinstrasse, de Moselradweg. Dit pad begint bij Palzem bij de grens met Luxemburg en eindigt in Koblenz, waar de Moezel en de Rijn samenkomen bij de Deutsches Eck.

Auto

Over het algemeen zijn de wegen langs de Moezel en in de bergen rondom de Moezel bochtig en goed onderhouden. Een keer per jaar vindt er een autovrij evenement plaats: Happy Mosel. er kan dan geen gebuik gemaakt worden van de auto en worden de wegen langs de Moezel bevolkt met fietsers, wandelaars en inline-skaters.


Trein

Tussen de grotere plaatsen aan de Moezel rijdt de Inter City Express (ICE), terwijl de kleinere stadjes en dorpen met de Regionalbahn te bereiken zijn. Een bekend traject in de streek is de Mosel Weinbahn.

Boot

Wanneer u aan de Moezel vakantie viert, dan is een boottocht of een rondvaart over de Moezel een absolute must! Vanaf diverse plaatsen zijn er boottochten en rondvaarten te boeken.

Vliegen

Het Moezelgebied is ook per vliegtuig te bereiken. De vliegvelden van Frankfurt-Hahn en Luxemburg liggen het dichtste bij de Moezel.