Vakantie

Weekendje weg naar Trier aan de Moezel

Kathedraal Trier Moezel

Op zoek naar een leuk weekendje weg? Trier aan de Moezel is een uitstekende optie om een paar dagen weg te gaan en te genieten van een van de oudste steden van Europa.

Historisch Trier

Trier staat bekend om zijn Romeinse historie, schilderachtige geplaveide straten en heerlijk eten en drinken. Het ligt daarnaast op een goede reisafstand van Nederland en Belgie, en bovendien ook goed met het openbaar vervoer te bereiken.


De Romeinse geschiedenis is nadrukkelijk aanwezig in Trier aan de Moezel. De Porta Nigra, de grooste Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen, is een prima startpunt om tijdens je weekendje weg in Trier, de Moezelstad te verkennen. Een ander interessant Romeins monument is het Amfitheater, dat in vroegere tijden plaats bood aan 20.000 toeschouwers. Deze monumenten geven een fascinerende kijk op de geschiedenis van het Romeinse Rijk.

Winkelen

Om om te winkelen, is Trier een leuke stad. Het stadscentrum is compact en in de diverse straten vind je een grote varieteit aan winkels, van boetiekshops tot warenhuizen. Op de Hauptmarkt vind je een verscheidenheid aan koopwaar, van fruit, groente en bloemen tot handgemaakte producten. Op de charmante Kornmarkt kun je vervolgens uitrusten op een van de terrassen onder het genot van een kop koffie, glas bier of een heerlijke Moezelwijn.

Musea in Trier

Als je tijdens je weekendje weg graag musea bezoekt, dan is Trier ook een uitstekende bestemming. Het Rheinisches Landesmuseum herbergt op meer dan 4000 m2 vier afdelingen die uitgebreide informatie geven over kunst, religie, economie en bevolking. Een ander bekend museum in deze stad aan de Moezel is het Karl Marx Haus, dat gewijd is aan het werk en leven van deze wereldberoemde filosoof en theoreticus. Een bouwwerk dat zeker ook de moeite waard is om te bezoeken, is de kathedraal in Trier.

Eten en drinken

Ook de culinaire liefhebber waardeert Trier aan de Moezel. In deze historische stad vind je restaurants met klassieke Duitse gerechten zoals zuurkool met worst, specialiteiten uit de regio zoals Weingräwes of riviervissen zoals snoek of forel, maar ook bistro’s en restaurants met een internationale kaart. Daarnaast vind je ook in eethuisjes en op de markt smakelijke lekkernijen en snoep uit de Moezelvallei. Uiteraard mag een heerlijk glas Moezelwijn tijdens je weekendje weg in Trier ook niet ontbreken!

Prima uitvalsbasis

Mocht je meer tijd hebben en een paar dagen langer blijven, dan is deze Moezelstad een prima uitvalsbasis voor tripjes naar andere gezellige dorpen en stadjes aan de Moezel. Ook heeft Trier een gunstige ligging ten opzicht van Luxemburg, en een dagtrip naar dit buurland is zeker aan te bevelen.

Vakantiehuizen en Hotels in Trier

Wil je een weekendje weg naar Trier? Bezoek dan de vakantiehuizen– en Hotels in Trier – pagina om een goede accomodatie te vinden voor je tripje naar deze leuke en historische stad aan de Moezel.

Tags