Vakantie

Weekendje weg naar Cochem

Cochem Moezel

Cochem aan de Moezel is een uitstekende bestemming om een weekendje weg te gaan. Het ligt op een goede rijafstand met de auto en met de trein is deze leuke Moezelstad ook goed te bereiken.

Hotels in Cochem

Cochem heeft een ruim aanbod aan hotels, en voor elke type reiziger en elk budget is wel een uitstekend hotel te vinden. Op zoek naar een fijne accomodatie voor een weekendje weg naar Cochem? Bezoek de Hotels in Cochem – pagina voor een ruim en voordelig aanbod aan hotels in deze populaire Moezelplaats.


Vakantiehuizen Cochem Moezel

Verblijf je liever in een appartement of vakantiehuis tijdens je weekendje in Cochem aan de Moezel? Uiteraard is dat ook mogelijk! Bekijk de beschikbare vakantiehuizen in Cochem op onze speciale vakantiehuizen-pagina.

Bezienswaardigheden Cochem

Ook voor een weekendje weg heeft Cochem aan de Moezel heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, waarvan de Rijksburcht (Reichsburg Cochem) toch wel de meest imposante is. Dit fraaie kasteel torent hoog boven de stad uit. Een andere populaire attractie is de stoeltjeslift in Cochem, een kabelbaan die je mee naar boven neemt naar het Pinner Kreuz. Vanaf dat punt kun je ook lopen naar het Wild- en Freizeitpark in Klotten aan de Moezel, wat een goede optie is voor zowel kinderen als volwassenen.

In Cochem vind je ook een van de oudste mosterdmolens van Europa. Een rondleiding door de molen is mogelijk en uiteraard kan er ook van de handgemaakte mosterd geproefd worden. Je kunt Cochem ook bekijken met de Moezelwijn Express, deze rondrit wordt afgesloten met een heerlijk glas Moezelwijn.

Activiteiten Cochem

Ben je tijdens je weekendje weg in Cochem liever actief bezig? Dan heeft deze Moezelstad ook veel te bieden!

Net als in veel andere plaatsen aan de Moezel, kun je in Cochem bij diverse wijnboeren en wijnhandelaren Moezelwijn proeven.

Op zaterdagavonden kun je met de Cochemer Wachter uitgerust met lantaars en hellebaard ook een nachtelijke wandeling door middeleeuws Cochem aan de Moezel maken.

Spring je liever op de fiets? Langs de Moezel loopt de beroemde Moselradweg en op deze fietsroute kun je heerlijke tochten maken door de wijngaarden. Op diverse plekken in Cochem kan er een fiets gehuurd worden.

Voor de golfliefhebbers is er Golfresort Cochem, waar er zowel een golfbaan is van 18 holes als een van 9 holes.

Winkelen in Cochem

Naast de bekende bezienswaardigheden en activiteiten, biedt Cochem aan de Moezel ook goede mogelijkheden om te winkelen tijdens je weekendje weg. In het fraaie historische centrum van het stadje vind je in een van de smalle straatjes of op het marktplein veel kleine winkeltjes, waarbij er met name wijn, kleding en souvenirs verkocht worden. In de shops waar culinaire versnaperingen en Moezelwijn wordt verkocht, kun je al het lekkers dat de Moezel te bieden heeft vaak ook nog proeven.

Kortom: er is genoeg te doen en te genieten en maakt Cochem aan de Moezel een uitstekende optie voor een weekendje weg!