Vakantie

Weekendje weg naar Koblenz aan Moezel en Rijn

Wil je een een leuk weekendje weg? Het Duitse Koblenz, waar de Moezel en Rijn samenkomen, is een goede optie voor een uitstapje met historie, cultuur, shopping en lekker eten en drinken. Deze stad ligt op een prima reisafstand van Nederland en Belgie, en daarnaast heeft Koblenz ook goede verbindingen met het openbaar vervoer.

Bezienswaardigheden in Koblenz

Er valt genoeg te bezichtigen in Koblenz, maar de meest iconische bezienswaardigheid is toch wel Vesting Ehrenbreitstein. Dit fort bevindt zich op 118 meter boven de Rijn en Ehrenbreitstein kijkt uit op de stad en het samenvloeien van de rivieren Moezel en Rijn bij de Deutsche Eck. Vesting Ehrenbreitstein herbergt een aantal interessante musea, een restaurant en een hostel. Ehrenbreitstein kan ook bereikt worden met een kabelbaan van 890 meter lang. Vanuit een moderne gondel geniet je van een spectaculair uitzicht.


Deutsche Eck is een andere must-see bezienswaardigheid tijdens je weekendje weg in Koblenz. Dit is de plek waar de rivieren Rijn en Moezel samenvloeien. Deze landtong is min of meer het symbool van de stad Koblenz. Op deze plek vind je onder andere een standbeeld van keizer Wilhelm I op een paard en een vlaggenparade van de vlaggen van alle deelstaten. Vanaf Deutsche Eck heb je ook een goed uitzicht op de rivieren en de passerende boten.

Koblenz heeft een aantal kerken die een bezoekje waard zijn, zoals de Lieffrau Kirche, Florins Kirche en de St. Kastor Kirch. Vergeet dan ook niet de Rijnpromenade, de mooie pleinen in de binnenstad, de Schangelbrunnen bij het Koblenzer Rathaus en het Kurfurstliches Schloss.

Winkelen in Koblenz

Geen weekendje weg is natuurlijk compleet zonder winkelen, en Koblenz heeft genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. Het belangrijkste winkelgebied van de stad is de Löhrstraße, waar je alles vindt, van grote merken tot lokale boetiekjes. In de Löhrstraße vind je ook Löhrcenter, een groot winkelcentrum met een groot aanbod aan modemerken. Een ander groot shopping center is Forum Mittelrhein Koblenz, waar je meer dan 80 winkels vindt.

Op zaterdagochtend vind je de wekelijkse boerenmarkt, die in de schaduw van de historische Liebfrauenkirche wordt gehouden.

Eten en drinken

Ook op het gebied van eten en drinken stelt Koblenz tijdens een weekendje weg niet teleur. In de restaurants vind je onder andere de traditionele Duitse keuken, met onder andere vleesgerechten en worst. Uiteraard vind je ook in Koblenz in restaurants en lokale wijnbars heerlijke regionale wijnen uit de wijngaarden van de Moezelvallei en de Rijnstreek

Uitstapjes

Als je iets meer tijd hebt, dan is Koblenz ook een prima uitvalsbasis voor tripjes in de Moezelstreek, naar bijvoorbeeld bekende plaatsen als Cochem, Bernkastel-Kues en Trier.

Vakantiehuizen en Hotels in Koblenz

Op zoek naar een goede plek om te verblijven tijdens je weekendje weg in Koblenz? Bezoek dan de vakantiehuizen– en hotels in Koblenz – pagina’s om een geschikte accomodatie te vinden voor je tripje naar deze charmante stad aan de Moezel en Rijn.

Tags