Vakantie

Met kinderen naar de Moezel

Kinderen

Wil je met je kinderen naar de Moezel? De Moezelstreek is een uitstekende bestemming voor een vakantie met kids!

Een van de mooiste gebieden van Duitsland

De Moezelregio is een van de mooiste gebieden van Duitsland waar volwassenen graag een weekendje weg, een korte of lange vakantie doorbrengen, maar ook voor kinderen is er veel te beleven aan de Moezel. Zowel volwassenen als kids willen een fantastische tijd hebben tijdens hun vakantie en het Moezelgebied biedt dat voor beide groepen!


Burchten en kastelen aan de Moezel

Langs de Moezel vind je vele burchten en kastelen, zoals bijvoorbeeld het prachtige Burg Eltz bij Moselkern, Burg Thurant in Alken aan de Moezel, Burg Arras bij het wijndorpje Alf en natuurlijk de Reichsburg bij Cochem. Kinderen zullen het gevoel hebben een ridder of prinses te zijn in deze historische locaties. De valkerij bij de Reichsburg is zeer zeker een bezoek waard, vier keer per dag wordt er een demonstratie gegeven en het is ook mogelijk om een valkenier voor een dag – cursus te volgen.

Cochem stoeltjeslift en Wildpark Klotten

Als je met je kinderen naar de Moezel gaat, dan zullen ze ook genieten van de stoeltjeslift in Cochem. Deze kabelbaan neemt je mee naar het Pinner Kreuz, waar je een schitterend uitzicht hebt op Cochem en de Moezelvallei. Vanuit het Pinner Kreuz is het ook mogelijk te lopen naar Wild- en Freizeitpark Klotten. Dit wildpark in Klotten aan de Moezel is een recreatiepark in een prachtige bosrijke omgeving, met een grote verscheidenheid aan attracties, zoals een speeltuin, wildpark en een wildwaterbaan.

Sportieve activiteiten voor kinderen en ouders

Ook voor sportieve ouders en kids valt er veel te beleven. Aan de Moezel kun je diverse lange en korte wandelingen maken, zijn er diverse fietsroutes door prachtige gebieden, tennisbanen en minigolf-banen.

Als je kind ervan houdt om dichtbij het water te zijn, dan kun je bijvoorbeeld ook de Moezel verkennen met een kano, met een hengel vissen aan de Moezel of een boottocht of rondvaart maken. Ook als het weer iets minder goed is, kun je op diverse plaatsen overdekt zwemmen.

Naast de al eerder genoemde tips voor een vakantie met kinderen aan de Moezel, vind je hieronder een selectie van mogelijkheden voor leuke trips met je kids:

Alf

In Alf aan de Moezel vind je een populair openlucht zwembad met grote zonneweides, waar het bij zonnig en warm weer prima vertoeven is.

In de buurt van Alf vind je ook de Prinzenkopf uitkijktoren, die je kunt beklimmen en je een van de mooiste panorama’s biedt aan de Moezel.

Cochem

Naast de al eerder genoemde Reichsburg Cochem, Pinner Kreuz en Wildpark, vind je in Cochem ook een historische mosterdmolen, waar je kunt zien hoe mosterd vroeger gemaakt werd. Dit zullen je kinderen zeer zeker interessant vinden!

Gondorf

Gondorf is vanuit het Moezelgebied goed met de auto te bereiken en dit park is een combinatie van een wildpark en een attractiepark. In Eifelpark Gondorf vind je onder andere lange glijbanen, speeltoestellen, en wilde dieren zoals wilde zwijnen, damherten, beren, lynxen en mouflons.

Idar-Oberstein

Idar-Oberstein ligt weliswaar niet aan de Moezel, maar ligt op een prima rijafstand. Deze plaats staat bekend om edelstenen en de edelsteenmijn in de Steinkaulenberg is de enige edelsteenmijn in Europa die toegankelijk is voor bezoekers. Kinderen zullen zich in deze mijn schatzoekers wanen en kunnen ook edelstenen ontginnen. In Idar-Oberstein vind je ook Sternenland, een overdekt speelparadijs met onder andere trampolines, glijbanen en een kartbaan.

Koblenz

Neem je kinderen mee naar de Deutsche Eck in Koblenz, waar de Moezel en Rijn samenstromen. Zij zullen ook gefascineerd zijn door de grote hoeveelheid boten die langsvaren. Andere leuke mogelijkheden in deze Moezelstad zijn onder andere Vesting Ehrenbreitstein, deze locatie is met een kabelbaan met gondels met glazen bodem te bereiken, en het DB Museum Koblenz, een spoorwegmuseum waar je ongeveer 40 historische lokomotieven en 50 rijtuigen kunt zien.

De kids zullen ook genieten van de prachtig grote vuurwerkshow ‘Rhein in Flammen’, die internationale faam geniet. De eerstvolgende data van dit beroemde vuurwerk-evenement in Koblenz aan de Moezel en Rijn zijn 10 augustus 2019, 8 augustus 2020 en 14 augustus 2021.

Konz

De bekendste attractie in Konz aan de Moezel en Saar is Openluchtmuseum Roscheider Hof. Dit museum is 22 hectare groot en in Roscheider Hof vind je onder andere een replica van een Moezeldorpje, een dorp uit de Hunsruck, diverse thematische tuinen, tentoonstellingen, een bos- en houtmuseum en een oliemolen.

Trier

Kinderen zullen zeker gefascineerd zijn door de imposante Porta Nigra, die ook van binnen te bezichtigen is. Het Rheinisches Landesmuseum in Trier is een goede optie voor een educatief uitstapje met veel informatie over de Moezel ten tijde van de Romeinen, Kelten en Franken. Een ander interessant museum in Trier is het Speelgoedmuseum, dat de geschiedenis van speelgoed laat zien door de jaren heen, een leuk uitje voor jong en oud! Het amfitheater Trier doet de tijd van de Romeinse gladiatoren herleven.

Als je kinderen liefhebber zijn van chocolade, dan kun je hen meenemen naar een chocoladeproeverij in Trier bij Suite au Chocolat, waar ook workshops taart bakken en ijs maken worden georganiseerd.

Kermis

Tijdens je vakantie aan de Moezel met je kinderen worden er tussen mei en oktober op vele plaatsen aan de Moezel wijnkermissen georganiseerd. Terwijl je zelf wellicht van een heerlijk glas Moezelwijn geniet, zullen de kinderen ongetwijfeld veel plezier beleven aan de diverse kermisattracties.