Vakantie

Herfstvakantie aan de Moezel

Moezel herfst

Tijdens de herfstvakantie is de Moezel een perfect gebied om een aantal dagen heerlijk te ontspannen. De Moezelstreek ziet er tijdens dit jaargetijde prachtig uit.

De bomen en wijnvelden beginnen te verkleuren tijdens de herfstvakantie en de bladeren en druivenranken krijgen een prachtig gouden en rode kleur, terwijl de wijnboeren hun laatste druiven plukken. Het uitzicht op diverse punten aan de Moezel is tijdens de herfstvakantie werkelijk adembenemend en zeer kleurrijk.


De herfstvakantie is ook een uitstekende tijdsperiode voor de culinaire genieters. In diverse steden en dorpen aan de Moezel worden er namelijk gezellige feesten georganiseerd om de oogst te vieren en kan men tijdens die festiviteiten Moezelwijn en federweisser drinken. Een lokale specialiteit aan de Moezel is de zwiebelküchen, die heerlijk smaakt in combinatie met de federweisser. Deze lekkernijen zijn op veel plaatsen tijdens de herfst te verkrijgen.

Herfst aan de Moezel

Tijdens de herfstvakantie aan de Moezel is er in de Moezelvallei nog veel gezelligheid te vinden, maar is het minder druk dan tijdens de zomermaanden. Veel bezienswaardigheden aan de Moezel zijn ook nog in oktober open en het voordeel van de afgenomen drukte is dat de wachttijd bij die bezienswaardigheden ook korter is. Door het klimaat aan de Moezel heb je tijdens de herfstvakantie veelal nog fijne zonnige dagen, alhoewel het tijdens de avonden wel fris kan zijn, maar daar kun je je uiteraard op kleden.

Mocht het weer onstuimig zijn, dan zijn er aan de Moezel ook genoeg indoor-opties, zoals bijvoorbeeld het Moselwein Museum, Rheinisches Landesmuseum Trier of bijvoorbeeld winkelen in een van de grote winkelcentra in Koblenz.

Fietsen en wandelen tijdens de herfstvakantie

Ook tijdens de herfstvakantie kan het nog zeer zeker aangenaam weer zijn aan de Moezel, op de Weer aan de Moezel – pagina kun je de actuele temperaturen en weertypes in de Moezelstreek bekijken. Tijdens dit jaargetijde kun je nog altijd uitstekend fietsen en wandelen aan de Moezel en genieten van de kleurenpracht die deze tijd van het jaar door de natuur wordt voortgebracht.

Accomodaties aan de Moezel

Tijdens je herfstvakantie aan de Moezel zijn er uiteraard uitstekende accomodaties te vinden waar je kunt genieten van dit kleurrijke jaargetijde. Geniet van leuke Moezelhotels die beschikbaar zijn voor ieder type budget, of ga met je gezin naar een van de vakantiehuizen of vakantieparken in de Moezelstreek.