Restaurants

Strauβwirtschaften aan de Moezel

Moezelwijn Druiven

Tijdens je vakantie aan de Moezel mag een bezoek aan een strauβwirtschaft niet ontbreken om te genieten van heerlijke Moezelwijn en lokale kleine gerechten.

Een strauβwirtschaft is karakteristiek voor de wijngebieden in Duitsland, inclusief het Moezelgebied, en de historie hiervan gaat terug naar de tijd van Karel de Grote. Wijnboeren mogen maximaal vier maanden van het jaar hun eigen wijnen en kleine, vaak regionale, gerechten serveren aan hun gasten. Dit gebeurt meestal op hun erf of in de wijnkelder. In een strauβwirtschaft aan de Moezel mogen er maximaal veertig stoelen staan.

Aan de Moezel is er in elk wijndorp of –stad wel een strauβwirtschaft te vinden en is makkelijk te herkennen, strauβwirtschaften hebben namelijk een bezem met gekleurde strikken of een krans van druivenbladeren aan de deur hangen. Soms zijn deze uiterlijke kenmerken ook verwerkt in het naambord van de strauβwirtschaft.

Een bezoek aan een strauβwirtschaft aan de Moezel is een perfecte manier om kennis te maken met de Moezelwijnen uit de regio en te genieten van lokale specialiteiten, zoals kartoffelsalat en flammkuchen. Sommige strauβwirtschaften hebben ook een klein winkeltje waar je producten uit de Moezelregio kunt aanschaffen, zoals wijn, likeur, sap of confituur.

Kijk tijdens je wandeling aan de Moezel, fietstocht of Moezeluitstapje met de auto daarom uit naar de kransen van druivenbladeren of de bezem met strikken en geniet in een strauβwirtschaft van al het lekkers dat de Moezel te bieden heeft!