Restaurants

Cafe Konditorei Hansen in Bernkastel-Kues

Chocolade- en taartliefhebbers zijn bij Cafe Konditorei Hansen in Bernkastel-Kues aan het juiste adres. De chocolade wordt daar handgemaakt en het percentage cacao varieert van 38 tot 85 procent. Ook maakt men daar heerlijke taarten en moet u zeker Bernkasteler Kafee proberen!

Als u vanaf de parkeerplaats aan de Moezel Bernkastel inloopt, dan komt u vanzelf terecht op de Markt terecht, een plein omgeven met prachtige oude vakwerkhuizen. Op dit plein zit ook Cafe Konditorei Hansen, hťt adres voor liefhebbers van chocolade, taart en koffie.

Diverse culinaire liefhebbers hebben Hansen al ontdekt, zo blijkt ook uit onderstaande recensie van Smulweb:

[..]Maar uiteindelijk kom je terug op de Markt en daar zit aan de Markt 26 een geweldige Konditorei. Al 3 generaties lang is de Konditorei in het bezit van de familie Hansen. En binnen hangt het vol met oorkondes, diploma’s en prijzen.

Eenmaal binnen weet je gewoon niet wat je moet kiezen. Er staan zoveel lekkere taarten! We kozen uiteindelijk voor de Moselweintorte, een zachte chocoladetaart met een lichte wijncreme en bedekt met een lekker laagje chocolade en een zachte krul marsepein. De andere taart die we besteld hadden was de Shococremetorte, een zachte chocoladetaart met een lekkere mokka/chocoladecreme en deze was ook bedekt met een laagje cocolade en een klein chocoladeblaadje. Het was voortreffelijk!!!

Maar taarten is niet het enige wat ze hier verkopen. Er liggen ook volop heerlijke handgemaakte bonbons te wachten om opgegeten te worden. Tja die Baileysbonbons (lekker lekker lekker), Cointreaubonbons, Amarettobonbons, pistachebonbons, enz enz konden we natuurlijk niet laten liggen. Daar hebben we dus ook maar een aantal van meegenomen. Verder nog een reep zelfgemaakte nougat. Mijn vriend vond deze erg heerlijk! En verder hebben we de 3 specialiteiten van het huis ook maar in een kadoverpakking meegenomen. Ze heten die 3 von der Mosel:

  • Winzertruffel
  • Mosel-Riesling-Sekttruffel
  • Weinlikortruffel

Uiteindelijk liep ik met 17 euro aan bonbons de Konditorei uit. MAAR ze waren voortreffelijk! Als je in de buurt bent moet je hier zeker even naar binnen gaan!

De prijzen van de taartjes viel ons overigens erg mee. Deze waren ca. 2,50 euro per stuk. [..]

Cafe Hansen is geopend van dinsdag tot en met zondag. Maandag is een rustdag voor deze Konditorei.

Cafe Hansen GmbH & Co. KG
Markt 26
54470 Bernkastel-Kues
Telefoon †† †06531-2215
E-Mail †† †info@cafehansen.de