Moezelvakantie

Moezel Wijn
Geniet van een heerlijke vakantie aan de Moezel, een van de mooiste gebieden in Duitsland. Reis met auto of trein naar de prachtige natuurlijke gebieden van de Moezelstreek, de historische kastelen, de schilderachtige dorpjes, overblijfselen uit de tijd van de Romeinen en Kelten, en natuurlijk de uitgestrekte wijngaarden waar uitstekende Moezelwijn wordt verbouwd, die je ook kunt proeven en kopen bij de lokale wijnboeren uit het Moezelgebied. Uiteraard mag tijdens je Moezelvakantie een bezoek aan een lokaal wijnfeest niet ontbreken!

Kortom: tijdens een vakantie aan de Moezel kom je tot rust, maar valt er in deze prachtige regio ook genoeg te beleven!


Voor de actieve vakantieganger is een vakantie aan de Moezel ook een uitstekende optie! De Moezelvallei is een populaire bestemming voor wandelaars vanwege het grote aantal wandelingen aan de Moezel. Daarnaast is de Moezelstreek ook populair vanwege de fietsroutes aan de Moezel, waarvan de lange Moselradweg de bekendste is. Hengelaars gooien tijdens hun Moezelvakantie graag hun hengel uit in de rivier, maar zorg er wel voor dat je de juiste visvergunning voor vissen aan de Moezel hebt. Vanuit een kano krijg je een hele andere impressie van de Moezelregio dan vanaf de weg.

Tijdens je vakantie aan de Moezel kun je ook diverse bezienswaardigheden bezoeken, zoals het prachtige kasteel Burg Eltz, Burg Bischofstein of een van de vele musea. Ook de shoppers onder ons komen tijdens hun vakantie aan de Moezel aan hun trekken: zo is winkelen in Cochem of winkelen in Trier populair vanwege de verscheidenheid aan winkels en restaurants.

Voor de culinaire liefhebbers is er ook veel te genieten tijdens hun Moezelvakantie: uiteraard dient er Moezelwijn geproefd te worden, maar kan men ook veel lokale gerechten (onder andere wild) eten in een van de vele restaurants aan de Moezel.

Uiteraard mag een goede accomodatie tijdens je vakantie aan de Moezel niet ontbreken! In de Moezelregio vind je een uitgebreid aanbod aan hotels, voor ieder type reiziger en ieder type budget.

Vind met behulp van onderstaande Moezelvakantie – zoekhulp een geschikt hotel aan de Moezel, een Moezelvakantiehuis of andere accomodatie tijdens je vakantie aan de Moezel.