Evenementen

Lange Tafel 2012 in Zell aan de Moezel

Op 21 juli 2012 kun je in het historische centrum van Zell aan de Moezel de jaarlijkse happening ‘Lange Tafel’ bezoeken.

Bij de Lange Tafel in Zell kun je naar hartelust eten en drinken en genieten van de diverse gerechten die de Moezelregio te bieden heeft. De Zeller Moezelwijn is er in allerlei varianten verkrijgbaar, van droge wijn, tot edelzoet. De versnaperingen worden genuttigd aan een tafel van bijna een halve kilometer lang.

Ook aan de kids is gedacht: kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis spaghetti met tomatensaus en er is ook een aparte tocht voor hen georganiseerd.

Het evenement, waarbij ook de beroemde Zeller Schwarzer Katz een hoofdrol speelt, begint overdag, maar gaat door tot laat in de avond. De ‘Lange Tafel’ wordt dan verlicht door lantaarnen, hetgeen Lange Tafel een zeer sfeervol geheel maakt.

Om 22:00 uur kan er nog een wandeling gemaakt worden onder leiding van een nachtwaker die een wandeling maakt door de oude binnenstad of kan men de diverse wijnkelders bezoeken en meer te weten komen over de beroemde Moezelwijn uit Zell.

De Lange Tafel in Zell is overigens niet de enige ‘Lange Tafel’ aan de Moezel. Een week eerder, op 14 juli, wordt er in Winningen de Langste Tafel van de Moezel georganiseerd.