Activiteiten Evenementen

Happy Moezel 2016

Happy-Mosel

Happy Moezel (‘Happy Mosel’) is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij een gedeelte van de geasfalteerde wegen langs de Moezel wordt gesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Happy Moezel 2016

Deze eendaagse gebeurtenis vindt altijd plaats op de eerste zondag na Pinksteren, hetgeen inhoudt dat Happy Moezel in 2016 op 22 mei georganiseerd wordt. Op deze dag zijn wandelaars, fietsers en sportievelingen op skeelers en rolschaatsen tussen 11:00 en 18:00 uur de baas op de autowegen aan de Moezel.

Happy Moezel heeft een grote aantrekkingskracht op wielerverenigingen uit binnen- en buitenland en deze trip staat dan ook hoog op de activiteitenkalender bij menig fietsliefhebber.

Route Happy Moezel

Het gedeelte dat voor gemotoriseerd verkeer wordt afgesloten verschilt per jaar. Tijdens de oneven jaren wordt het gedeelte tussen Pünderich en Winningen afgesloten, terwijl Happy Moezel tijdens de even jaren plaats vindt op het weggedeelte tussen Schweich en Reil.

Dit jaar loopt de route dus van Schweich naar Reil en doet onderweg bekende Moezelplaatsen aan, waaronder Trittenheim, Piesport, Bernkastel – Kues, Graach, Kröv en Traben – Trarbach.

In de dorpen en stadjes aan de Moezel worden er tijdens Happy Moezel ook diverse activiteiten georganiseerd, zoals festiviteiten met live muziek, terwijl er ook op diverse plekken genoten kan worden van versnaperingen en wijn uit de Moezelstreek.