Eten en drinken

Hoe drink je Moezelwijn?

Moezelwijn Glazen

Hoe drink je Moezelwijn, de wijn die de laatste jaren weer populair is geworden onder de wijnliefhebbers? En met welk voedsel combineer je Moezelwijn?

Moezelwijn – liggend en donker bewaren

Een fles Moezelwijn wordt bij voorkeur in een liggende positie en donker bewaard. De aanbevolen temperatuur voor een fles uit het Moezelgebied is ongeveer 10 graden Celsius en probeer temperatuurschommelingen te voorkomen, aangezien dit niet goed voor de smaak en kwaliteit van de Moezelwijn is.


Fris drinken

Open de fles Moezelwijn ongeveer 20 minuten voordat je hem serveert en bij voorkeur wordt deze wijn met een frisse temperatuur gedronken.

In de koelkast kan de wijn nog ongeveer twee dagen bewaard worden, voordat de Moezelwijn zijn smaak begint te verliezen. Er zijn overigens artikelen verkrijgbaar, waarmee je de wijn in een vacuum kunt zuigen en daardoor blijft de Moezelwijn langer houdbaar.

Moezelwijn – bij welk eten?

De Moezelwijn is bij veel koks over de gehele wereld populair, aangezien deze wijn door zijn fruitigheid en zuurgraad gecombineerd kan worden met een breed scala aan voedsel. Moezelwijn kan onder andere goed gecombineerd worden met de Aziatische keuken, voedsel uit de Caribbean en Mexicaanse- en Midden-Amerikaanse gerechten.

Daarnaast is de Moezelwijn ook een goede combinatie met vis (waaronder zalm en forel), milde kazen, desserts, en gegrilde en gebakken gevogelte, zoals kip en kalkoen. Daarbij is Moezelwijn ook een van de weinige wijnen die goed combineert met chocolade.

Wijnproeven aan de Moezel

Tijdens je vakantie aan de Moezel kun je overigens in veel dorpen en steden aan de Moezel bij lokale wijnboeren ook de diverse soorten Moezelwijn proeven.