Dorpen en Steden

Zell aan de Moezel

Zell Moezel Panorama

Zell aan de Moezel is een historisch en romantisch stadje in een van de mooiste gebieden aan deze rivier. Het plaatsje ligt ongeveer in het midden van zowel Trier als Koblenz, op ongeveer een uurtje rijden. Onder andere de dorpen Bullay en Briedel liggen ook in de buurt.

Zell en de Schwarze Katz

Zell is gelegen in het district Cochem-Zell en telt ongeveer 4100 inwoners en de gemeente bestaat uit de kernen Zell, Kaimt, Merl, Althaus en het hooggelegen gedeelte Barl. Het stadje staat met name bekend om de ‘Zeller Schwarze Katz’, het merkteken van de gemeente en ook de naam van de lokale Moezelwijn.


De Zwarte Kat in Zell aan de Moezel

Het verhaal gaat dat een zwarte kat al blazend een wijnvat verdedigde toen wijnkooplieden een keuze moesten maken uit een vat en uiteindelijk het vat kozen dat de kat verdedigde.

Bij de lokale souvenirshops in Zell aan de Moezel zie je de kat terugkomen op diverse curiosa en tijdens de Zeller wijnfeesten speelt het diertje ook een prominente rol. Zell behoort nog altijd tot een van de vooraanstaande wijncentra aan de Moezel en is de Zeller Schwarze Katz Moezelwijn internationaal bekend.

Historie

Het Moezelstadje heeft een feërieke ligging tussen steile wijnbergen en de Moezel en vind je in Zell zelf veel historische huizen en smalle straatjes en steegjes. Daarnaast kun je ook heerlijk aan de Moezelboulevard flaneren. Zowel Kloster Marienburg, de St. Peterkerk als de St. Michaelkerk stammen uit de Middeleeuwen en zijn zeker een bezoekje waard. In het Heimatmuseum vind je talrijke exposities over de geschiedenis van Zell aan de Moezel, de ambachten en de beroemde wijnbouw.

Activiteiten in Zell

Actieve toeristen kunnen in Zell of omgeving onder andere zwemmen, roeien, bowlen, midgetgolf spelen of een wandeling maken naar de toren op de Prinzenkopf, die een schitterend uitzicht biedt op Zell, Punderich en Bullay. Voor culinaire liefhebbers is er het jaarlijks terugkerend evenement Lange Tafel Zell. In het hooggelegen gedeelte Barl vind je diverse grote supermarkten en andere winkels waar je terecht kunt voor een breed scala aan producten.

Kampeerders die een tijdje in Zell aan de Moezel willen blijven, kunnen goed terecht op Campingpark Zell Mosel.

Andere plaatsen in de buurt van Zell aan de Moezel zijn onder andere Traben-Trarbach, Bernkastel, Bullay, Neef, Sankt AldegundCochem en Alf.

Hotel in Zell

Ben je op zoek naar een hotel in Zell? Voor elk type vakantieganger en voor elk budget is wel wat te vinden in Zell aan de Moezel. Bezoek het hotels in Zell – overzicht voor een selectie aan Moezelhotels.