Dorpen en Steden

Niederfell aan de Moezel

Moezel Wijngaard Zonsondergang

Niederfell aan de Moezel is een leuk en gezellig wijndorp, gelegen tussen de bekende plaatsen Cochem en Koblenz. Het is een geliefde plek voor wandelaars.

Je vindt Niederfell aan de rechteroever van de rivier, tegenover het wijndorp ligt Gondorf, een deelgemeente van de plaats Kobern-Gondorf. Oberfell en Dieblich liggen ook in de nabijheid van Niederfell.


Historie

Opgravingen in de Niederfell-regio doen vermoeden dat er op de plek van het dorp al tijdens de Romeinse tijd mensen woonden, maar met volledige zekerheid is dat niet te zeggen omdat er weinig vondsten uit deze tijd zijn gedaan.

Niederfell wordt voor het eerst in 980 na Christus in officiële documenten genoemd. Net als vele andere plaatsen aan de Moezel, zijn er diverse heersers over deze plaats geweest. Tijdens de Dertigjarige oorlog werd Niederfell meerdere keren verwoest en daardoor zijn er in dit Moezeldorp geen gebouwen uit de Middeleeuwen te vinden. Sinds 1970 maakt Niederfell deel uit van de Landkreis Mayen-Koblenz.

Bezienswaardigheden in Niederfell

De eerste werkzaamheden voor de St. Lambertus parochiekerk in Niederfell hadden plaats in 1792 met de bouw van een noktoren. Daarna vonden er in de negentiende en twintigste eeuw uitbreidingen plaats tot de kerk die het nu is. De barokke altaargroep uit 1773 is het aanzien zeker waard. Oorspronkelijk komt deze uit een klooster uit de buurt van Dieblich, dat door de Fransen werd vernield. Inwoners van Niederfell wisten het echter te redden en mee te nemen naar de St. Lambertus kerk.

In dit gezellige dorp zijn ook diverse leuke kapellen te vinden uit de negentiende en twintigste eeuw. Uiteraard zijn ook in Niederfell diverse historische vakwerkhuizen te aanschouwen, die zo typisch zijn voor de Moezelregio.

Activiteiten

Niederfell aan de Moezel is populair bij wandelaars vanwege het romantische wandelgebied Niederfeller Schweiz. Deze regio heeft meer dan 30 kilometer aan wandelroutes en deze mooie wandelingen lopen tussen fraaie bospercelen, wijnvelden en plateaus die prachtige panorama’s bieden op het Moezelgebied. Een populaire wandeling is de route naar het Kuckkuckshöhe uitzichtpunt. Deze leuke wandelroute is voor zowel beginners als ervaren wandelaars en duurt ongeveer drie kwartier.

Winkelen

In Niederfell vind je diverse wijnboeren waar je Moezelwijn kunt proeven en uiteraard aan te schaffen. Daarnaast vind je in dit dorp een cafe en een paar winkels, waaronder een bakkerij, waar je levensmiddelen kunt aanschaffen. In de nabijgelegen plaatsen Kobern-Gondorf en Dieblich vind je ook diverse shops.

Koblenz aan Moezel en Rijn ligt op korte rijafstand en in deze beroemde Duitse stad vind je een grote verscheidenheid aan winkels en winkelcentra.

Vakantiehuizen en hotels in Niederfell aan de Moezel

Ben je op zoek naar een leuk en goed hotel of vakantiehuis in Niederfell? In deze plaats aan de Moezel zijn diverse accommodaties te vinden, voor ieder type reiziger en verscheidene reisbudgetten.