Dorpen en Steden

Kröv – toeristische trekpleister aan de Moezel

Kröv is een bekende plaats aan de Moezel en is vanwege de Moezelwijn en een nabijgelegen bungalowpark een van de toeristische trekpleisters in de Moezelregio.

Wijnbouw in Kröv

De wijnbouw in Kröv gaat terug naar de tijd dat de Romeinen in het Moezelgebied aanwezig waren en vanwege de rijkelijk aanwezige wijnbergen in de omgeving is de Moezelplaats een geliefde bestemming voor liefhebbers van Moezelwijn. De Kröver Nacktarsch – wijn (de Kröver naakte kont) geniet zelfs enige internationale bekendheid en op verschillende plekken in Kröv kun je de beroemde wijn proeven.


Historie

Tijdens de middeleeuwen was Kröv een zogenaamd Rijksdorp en lag er een vesting bij het stadje, genaamd Mont Royal. Deze vesting was in opdracht van Lodewijk XIV gebouwd en bood plaats aan meer dan 12.000 personen. Het bouwwerk werd echter kort na de oplevering verwoest en er is nog meer weinig van de vesting in Kröv over. In de buurt van de laatste sporen van het bouwwerk staat momenteel een mooi bungalowpark:Landal Mont Royal.

Andere prachtige historische gebouwen in Kröv zijn onder andere het Zehnthaus en het Dreigiebelhaus, Echternacher Hof, Steinfelder Hog en Springiersbacher Hof. Daarnaast vind je in het historische centrum diverse mooi vormgegeven vakwerkhuizen en is het heerlijk wandelen over de Moezelpromenade.

Toerisme in Kröv

Voor de sportieve toerist is er ook genoeg te beleven: er zijn diverse wandel- en fietspaden te vinden, er is een recreatiecomplex met verwarmd zwembad, terwijl men ook kan kanoën in de Moezel.

Kröv is bovendien een uitstekende uitvalsbasis voor tripjes naar Cochem, Trier, Koblenz, de Hunsrück en de meren in het Eiffel-gebied. Daarnaast organiseert men in Kröv ook regelmatig antiek- en vlooienmarkten.

Locatie van Kröv aan de Moezel