Dorpen en Steden

Klusserath aan de Moezel en Salm

Moezel druiven

Klusserath is een prachtig wijndorpje dat op de linkeroever van de Moezel ligt. Daarnaast ligt deze plek ook aan de monding van de Salm – rivier.

Historie en bezienswaardigheden Klusserath

De geschiedenis van Klusserath aan de Moezel gaat terug naar de Romeins Keltische tijd en een van de bekendste historische gebouwen in Klusserath is de Wasserburg, een slot dat in de zestiende eeuw is gebouwd. Ook de parochiekerk in het centrum van het wijndorpje aan de Moezel is een van opmerkelijke historische gebouwen met een barok altaar en een laat-gothisch koor.


Culinair Klusserath

Wijnbouw heeft een zeer prominente plek in het leven van Klusserath aan de Moezel. De bekendste wijn is de Klusserather Bruderschaft, die wereldwijde faam heeft opgebouwd en er ook voor zorgt dat er tijdens het Klusserather Wijn Festival tijdens de laatste week van augustus mensen vanuit diverse landen naar dit dorp aan de Moezel komen.

Actief in Klusserath

Voor de actieve vakantieganger is Klusserath aan de Moezel een ideale uitvalsbasis. Er kan in de omgeving heerlijk door de wijngaarden en langs de Moezel gewandeld worden. Daarnaast lopen ook diverse fietsroutes langs Klusserath, vind je er diverse tennisclubs, en ligt er een motorcrossterrein en een golfterrein in de nabije omgeving.

Bij visliefhebbers is het Salmtal zeer geliefd, terwijl het ook aan de Moezel fijn vissen is.

Winkelen in Klusserath aan de Moezel

In Klusserath vind je met name kleine dorpswinkeltjes, waar je diverse levensmiddelen kunt kopen.

Hotels, pensions en vakantiehuizen Klusserath

In het wijndorp Klusserath aan de Moezel kunnen we je geen accomodaties aanbieden, maar in de nabije omgeving zijn diverse Moezel – accomodaties te vinden.