Dorpen en Steden

Kesten aan de Moezel

Kesten Moezel

Kesten aan de Moezel ligt op ongeveer acht kilometer van de bekende stad Bernkastel – Kues. In dit rustige wijndorpje in de Midden – Moezel regio, dat wordt omgeven door steile wijngaarden, vind je prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen.

Historie van Kesten aan de Moezel

Volgens oude verhalen stamt de naam Kesten van het Latijnse ‘Castanidum’, woud van kastanjes. Het wijndorp werd voor het eerst in 936 na Christus in officiële oorkondes genoemd, maar diverse sporen wijzen erop dat de Romeinen en Kelten zich hier ook hebben gevestigd.


Tegenwoordig kun je in Kelten aan de Moezel nog sporen van de Romeinse tijd vinden. Een van de overblijfselen uit die tijd is de Sauerbrunnen, een mineraalbron. Volgens de overlevering zou keizer Julius Ceasar uit deze bron hebben gedronken.

De Himmeroder Hof is een historisch gebouw in Kesten uit de zeventiende eeuw dat in het bezit was van monniken. Volgens oude verhalen zou Napoleon hier overnacht hebben. Een ander bekend historisch gebouw in Kesten aan de Moezel is het Paulinshof, een landgoed dat stamt uit de achttiende eeuw en in bezit was van de Kanunniken uit Trier.

Hotels in Kesten aan de Moezel

Kesten aan de Moezel biedt diverse accommodaties aan, van Moezelhotels tot pensions tot appartementen. Daarnaast is er in dit dorp ook een camping te vinden, waar je met camper of caravan kunt verblijven.