Dorpen en Steden

Graach aan de Moezel – Culinair en Actief Wijndorpje

Graach Moezel

Graach aan de Moezel is een mooi en historisch wijndorpje dat direct aan de rivier ligt en de omgeving van Graach is bij uitstek geschikt om te wandelen en fietsen.

Het 800 inwoners tellende dorp ligt in het hart van de Midden-Moezel en bevindt zich op slechts twee kilometer afstand van de bekende Moezelstad Bernkastel – Kues.


Historie

De historie van Graach gaat meer dan duizend jaar terug, in het jaar 975 na Christus werd het Moezeldorp voor het eerst genoemd in een oorkonde, alhoewel het toen nog ‘Gracha’ heette.

In Graach aan de Moezel vind je ook de typische vakwerkhuizen en deze gebouwen en de diverse wijngaarden bepalen het aangezicht van dit gezellige wijndorpje.

Culinair en Actief in Graach aan de Moezel

Voor de culinaire bezoeker die geinteresseerd is in kwalitatief hoogwaardige Moezelwijn, is Graach zeker een prima bestemming. Op de steile bergen in de omgeving van Graach aan de Moezel bevinden zich de beroemde wijngaarden Abtsverg, Domprobst en Himmelreich, die hoofdzakelijk bestaan uit de Riesling – druivensoort en uitstekende wijnen voortbrengen, die onder liefhebbers van Moezelwijn een goede repuatie hebben. Daarnaast is het in dit Moezelplaatsje uiteraard ook mogelijk om van lokale gerechten uit de omgeving te genieten.

Ook voor de actieve vakantieganger is er genoeg te doen in Graach aan de Moezel: op 300 meter hoogte bevindt zich de wijk Schäferei en vanaf deze plek starten diverse wandelingen die een prachtig uitzicht bieden op het mooi glooiende Moezeldal.

Vakantiehuizen en Hotels in Graach aan de Moezel

Wil je graag verblijven in een hotel of vakantiehuis in Graach? In dit mooie wijndorp aan de Moezel is altijd wel een fraaie hotelkamer of appartement te vinden. Bezoek onze Hotels in Graach aan de Moezel – of Vakantiehuizen in Graach – pagina’s voor meer informatie!

Locatie van Graach aan de Moezel