Dorpen en Steden

Ernst aan de Moezel

Moezel Venster

Ernst aan de Moezel is een pittoresk wijndorp op vijf kilometer afstand van Cochem. Dit historische plaatsje en landelijk erkend toeristenoord wordt omgeven door fraaie wijngaarden en een uitgebreid bosgebied.

Ernst is een prima uitvalsbasis voor tripjes aan de Moezel. Zo liggen onder andere de steden Cochem, Beilstein, Bruttig-Fankel en Bernkastel-Kues in de buurt en bevinden de Vulkaaneifel en het circuit van de Nürnburgring zich op een korte rijafstand van Ernst aan de Moezel.


Historie

Ernst wordt voor het eerst in een oorkonde genoemd in het jaar 777 na Christus, de plaats aan de Moezel heette toen echter ‘Arnesche’. Net als veel andere dorpen en steden aan de Moezel, heeft ook Ernst onder diverse heerschappij gestaan. Zo was men onder andere deel van het aartsbisdom Trier, werd men bezet door het Franse revolutionaire leger en werd men in 1815 aan het Koningrijk Pruisen toegewezen. Sinds 1946 maakt Ernst aan de Moezel deel uit van de deelstaat Rijnland-Palts.

Bezienswaardigheden Ernst aan de Moezel

Blikvanger in Ernst is de Sankt Salvator Kerk uit 1846, die door de Pruisische architect Johann Claudius von Lassaultx in neo-romaanse stijl werd gebouwd met twee slanke torens. Daarnaast vind je in dit wijndorp mooie vakwerkhuizen in de typische Moezel-stijl.

Activiteiten

In Ernst is voor de actieve vakantieganger ook een goede bestemming. Diverse fietsroutes lopen langs dit dorp aan de Moezel, terwijl er in de omgeving ook volop gewandeld kan worden. De Moselkrampen Wandelroute verbindt de dorpen Ellenz-Poltersdorf, Bruttig-Fankel, Beilstein en Ernst met elkaar. De naam ‘krampen’ verwijst overigens niet naar spierpijn, maar komt van het extreem kronkelige verloop van dit gedeelte van de Moezel. De Moselkrampen wandeling is 15 kilometer lang en middelzwaar. Deze wandelroute loopt over wegen en paden door wijngaarden, bossen en langs de Moezel, waardoor je als wandelaar tijdens de Moselkrampen wandelroute van de flora en fauna in de regio kunt genieten.

Winkelen

In Ernst zijn kleine winkels te vinden, waaronder een winkel voor levensmiddelen. Daarnaast kun je bij wijnboeren uiteraard heerlijke Moezelwijn proeven en kopen.

Reizen naar Ernst aan de Moezel

Ernst is met de auto goed te bereiken, via de autobahn ben je vanuit Nederland in een paar uur aan de Moezel. Daarnaast is Ernst ook met de bus bereikbaar.

Pensions, vakantiehuizen en hotels in Ernst

In Ernst aan de Moezel vind je diverse vakantiewoningen, pensions en hotels, voor ieder type vakantieganger en voor elk budget is er wel wat te vinden! Of je nu naar Ernst gaat voor een lange vakantie, een midweek of een weekend, er is altijd wel een geschikte accommodatie te vinden!