Dorpen en Steden

Ehrang aan de Moezel en Kyll

Wijnberg Moezel

Ehrang is een voorstadje van Trier en is de plek waar de rivieren Moezel en Kyll samen komen. Deze plaats is met name bekend vanwege de vele historische vondsten die er gedaan zijn.

Historie en bezienswaardigheden van Ehrang

In Ehrang aan de Moezel, een voormalige vestingstad met overblijfselen van dikke stadsmuren, zijn vele overblijfselen uit de tijd van de Romeinen gevonden. Zo heeft men in Ehrang honderden Romeinse en Frankische graven ontdekt, terwijl er aan beide zijden van de Romerstraße ook Romeinse grafkelders met muurschilderingen zijn gevonden. Bovendien heeft men ook de fundamenten van een jupiterzuil en gedenktekens ontdekt. Een aantal van de vondsten in Ehrang kan ook in het Rheinisches Landesmuseum in Trier bekeken worden.


Andere interessante bezienswaardigheden zijn de steengroeven net buiten Ehrang, waar de stenen vandaan kwamen voor de bouw van de vele Romeinse gebouwen in Trier, de Ringmauer die in 1350 werd gebouwd en het barokslot van de familie Von Pidoll zu Quintenbach.

Restaurants Ehrang

In Ehrang vind je een paar restaurants waar je in een gezellige en informele sfeer kunt dineren.

Activiteiten Ehrang aan de Moezel

Ehrang is een uitstekende plaats voor wandelaars. Rondom deze Moezelplaats kunnen diverse wandelingen gemaakt worden, waaronder een wandeling naar vesting Hochburg. Deze wandeling neemt ongeveer zestig minuten in beslag en eindigt bij een fraaie rotspartij.

Winkelen in Ehrang

In Ehrang vind je met name kleine winkels. Voor de liefhebbers van vissen is er een hengelsportzaak.

Hotels, pensions en vakantiehuizen Ehrang

In Ehrang aan de Moezel kunnen we je geen accomodaties aanbieden, maar in de nabije omgeving van Ehrang zijn diverse hotels, pensions en vakantiehuizen te vinden.