Dorpen en Steden

Dieblich aan de Moezel

Moezel druiven

Dieblich aan de Moezel is een pittoresk wijndorpje, gelegen op de rechteroever tussen Cochem en Koblenz in de nabijheid van de beroemde Moseltalbrücke.

Uitstekende uitvalsbasis voor Moezel trips

Het is een uitstekende uitvalsbasis voor tripjes aan de Moezel. De bekende Moezelplaats Koblenz ligt op slechts 15 kilometer afstand, terwijl Cochem aan de Moezel na 35 kilometer bereikt wordt. Qua klimaat is Dieblich gelegen in een van de warmste gebieden van Duitsland (de zonnige Onder-Moezel) met een groot aantal zonnen-uren.


Historie Dieblich aan de Moezel

Dieblich werd voor het eerst onder de naam Divelich in een oorkonde vermeld in 1231. In het dorp vind je een aantal interessante historische bouwwerken, waaronder een oud schoolgebouw van Johann Claudius von Lassaulx, de St. Johannes kerk uit de 19e eeuw, het Heesenburg een oud burghuis uit de dertiende eeuw en de Zanderburg, een burcht uit de dertiende of veertiende eeuw, die ook nog enige tijd dienst heeft gedaan als parochie.

Moseltalbrücke bij Dieblich

Dieblich ligt in de onmiddellijke nabijheid van de Moseltalbrücke, een imposant betonnen bouwwerk, waarover de A61 snelweg loopt. De Moseltalbrücke is 126 meter hoog en werd in 1972 opgeleverd. Het is echter niet de hoogste brug over de Moezel, in november 2019 werd de Hochmoselbrücke bij Zeltingen-Rachtig en Ürzig geopend en deze is 160 meter hoog.

Natuur

Aan de oever van de Moezel bij Dieblich leeft de uiterst zeldzame dobbelsteenslang. De oevers bij dit Moezelplaatsje zijn dan ook onder natuurbescherming geplaatst.

Activiteiten

Dit wijndorp aan de Moezel is voor wandelaars een prima bestemming. Zo loopt de Moselhöhenweg langs Dieblich. De volledige Moselhöhenweg wandelroute is 100 km lang en loopt van het Deutsches Eck in Koblenz naar Treis-Karden. In Dieblich vind je ook het Naturlehrpfad en tijdens deze wandeling van 3,5 kilometer kom je meer te weten over bomen, fruitsoorten en vogels in deze plaats aan de Moezel.

Winkelen Dieblich

In Dieblich vind je met name kleine winkels. Uiteraard kun je bij de lokale wijnboeren de heerlijke Moezelwijnen proeven en aanschaffen.

Vakantiehuizen en Hotels in Dieblich

Op zoek naar een hotel in Dieblich aan de Moezel? Hotels in Dieblich zijn er voor iedere vakantieganger en elk type budget. Bekijk het uitgebreide Dieblich Hotel overzicht voor een hotel naar jouw voorkeur!