Dorpen en Steden

Detzem aan de Moezel

Wijnberg Moezel

Detzem is een Idyllisch wijndorp aan de Moezel, gelegen tussen de bekende Moezelsteden Bernkastel-Kues en Trier.

Historie Detzem aan de Moezel

De naam Detzem komt van het Latijnse decem (tien), omdat Detzem tien Keltische mijlen (22 kilometer) stroomafwaarts is gelegen van Trier. In het dorp is ook een replica van de zogenaamde tien-mijlen-steen te vinden, het origineel bevindt zich in het Rheinisches Landesmuseum in Trier.


Bezienswaardigheden Detzem

Middelpunt van Detzem aan de Moezel is de St. Agritius parochiekerk, die in 1735 werd gebouwd. Aan het einde van de vorige eeuw werd deze katholieke kerk gerenoveerd.

Een wandelpad leidt naar het Detzemer Wald, waar je vanaf de Funf Seen Blick uitkijktoren van 23 meter hoog een prachtig uitzicht hebt over de diverse bochten van de slingerende Moezel.

Een andere populaire plaats in Detzem is de sluis, de tweede scheepssluis in de Duitse Moezel. De sluis heeft een hoogte van 9 meter, is 170 meter lang en 12 meter breed.

Detzem is ook een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes aan de Moezel. Trier en Bernkastel-Kues liggen op korte afstand van Detzem aan de Moezel, terwijl ook Luxemburg en de edelsteenstad Idar-Obarstein op rijafstand liggen. Ook voor de wandelaars en fietsers aan de Moezel is Detzem een prima plek om te vertoeven.

Culinair Detzem

In de diverse Straußwirtschaften van Detzem kun je genieten van heerlijke lokale Moezelwijn, Sekt en kleine gerechten uit de streek.

Winkelen in Detzem aan de Moezel

In Detzem vind je kleine dorpswinkeltjes, zoals de lokale slagerij waar je elke dag verse worst en andere vleesspecialiteiten kunt kopen, terwijl je bij de warme bakker specialiteiten gemaakt naar familie-recepten kunt aanschaffen.

Vakantiehuizen in Detzem

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Detzem aan de Moezel? Voor ieder type toerist is er wel een appartement of vakantiewoning in Detzem te vinden. Neem een kijkje in het Vakantiehuis in Detzem aan de Moezel – overzicht voor een accomodatie naar jouw wensen!