Dorpen en Steden

Bullay aan de Moezel

Bullay Moezel

Bullay aan de Moezel is een gezellig plaatsje, dat in in de gemeente Zell ligt tegenover Alf, een unieke spoorbrug verbindt de twee plaatsen met elkaar.

Bullay tussen Zell en Neef

Bullay is bijna 4 km2 groot en er leven ongeveer 1500 mensen in het plaatsje dat tussen Zell en Neef inligt. Alhoewel dit dorpje aan de Moezel niet erg groot is, kun je er wel diverse bezienswaardigheden vinden, zoals de Pfarrkirche St. Maria Magdalena, die in 1873 gebouwd werd, de Maria Magdalena Kapel uit 1657 en de spoorwegbrug, die van origine uit 1878 stamt, maar sindsdien enige malen gerestaureerd werd.

Station van Bullay

Het station van Bullay is ook een bezoekje waard. Het gebouw stamt uit 1905, is milieuvriendelijk en heeft ook een architectuurprijs van de staat Rheinland-Pfalz gewonnen.

Bullay is goed te bereiken met de auto, terwijl het ook langs het Moselbahn-traject ligt, de treinroute die Koblenz en Trier met elkaar verbindt. Tussen Alf en Bullay vaart er ook een veerpontje.

Fietsen en wandelen

Deze omgeving is daarnaast zeer geschikt om te fietsen en wandelen. Ook loopt het Waldlehrpfad langs Bullay. Deze leerzame wandeling begint bij Marienburg, een voormalig klooster en eindigt bij Burg Arras. Daarnaast is er voor de sportieve wandelaar ook een traject van ongeveer 24 kilometer dat via Bullay, Beilstein, Fankel,Bruttig en Ernst naar Cochem leidt.

Vakantiehuizen en Hotels in Bullay

Ben je op zoek naar een leuk hotel in Bullay? Bezoek dan onze Hotels in Bullay Moezel – pagina!

Locatie van Bullay aan de Moezel


Grotere kaart weergeven