Dorpen en Steden

Brodenbach aan de Moezel – Bosrijk kuuroord

Brodenbach Ehrenburg Moezel

Brodenbach aan de Moezel ligt in een bosrijke omgeving en is een door de staat erkend luchtkuuroord.

De dalen aan beide kanten van dit Moezeldorpje, het Ehrbachtal en het Brodenbachtal, zorgen voor een toevoer van schone en gezonde lucht en daarnaast is Brodenbach ook omgeven door bossen en heeft het een gunstig klimaat.

Bovendien is Brodenbach, dat tussen Koblenz en Cochem ligt, ook een populaire bestemming voor vakantiegangers die willen wandelen in het Moezelgebied.

Historie Brodenbach aan de Moezel

De geschiedenis van Brodenbach gaat in ieder geval terug tot de Romeinse tijd, alhoewel niet precies bekend is wanneer dit dorp aan de Moezel is ontstaan. Het is in ieder geval zeker dat er mensen in Brodenbach woonden toen kasteel Ehrenburg gebouwd werd.

Brodenbach – Wandelen, Fietsen, Vissen en Meer!

Tegenwoordig is Brodenbach aan de Moezel een populaire bestemming. In het dorp kun je onder andere de historische vakwerkhuizen bewonderen, maar deze plaats staat met name bekend als een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen in het Moezelgebied.

Zo wordt onder andere een wandeling door de romantische Ehrbachklamm aanbevolen, waarbij je onder andere kleine watervallen, klimmetjes en prachtige beekjes tegenkomt. Onder natuurliefhebbers geldt de Ehrbachklamm als een van de mooiste landschappen van Duitsland.

Het is zeer zeker ook de moeite waard om het Bergschluchtenpad te bewandelen, waarbij je door een adembenemend landschap loopt en spectaculair uitzicht hebt op de Moezel en het Moezeldal.

Naast het maken van wandelingen, is Brodenbach ook een prima bestemming voor vakantiegangers die willen fietsen langs de Moezel, een hengel willen uitgooien, Moezelwijn willen proeven en nog veel meer.

Brodenbach – Kasteel Ehrenburg

In de buurt van Brodenbach aan de Moezel ligt de Ehrenburg, een romantische kasteelruine met imposante torens. Van Paaszondag tot en met 1 november kan dit interessante bouwwerk bezocht worden. In Ehrenburg worden in de kasteelkeuken ook smakelijke lokale gerechten geserveerd en is het bovendien ook mogelijk om in dit fraaie kasteel te overnachten.

Vakantiehuizen en hotels in Brodenbach

Wil je graag een appartement, vakantiehuis of hotel in Brodenbach? Er is voor ieder type Moezel – liefhebber wel een geschikte accomodatie te vinden, zo kun je onder andere verblijven in Hotel Ehrenburg.