Dorpen en Steden

Bremm – Bestemming voor wandelaars en klimmers

Bremm Neef Moezel

Tussen de wijndorpen Neef en Ediger Eller ligt aan de oever van de Moezel het pittoreske dorpje Bremm, dat haar faam ontleent aan de Bremmer Calmont, de steilste wijnberg van Europa.

Bremmer Calmont

De Calmont heeft een hellingspercentage van maar liefst 68% en deze 380 meter hoge berg is voor de wandelaars en klimmers onder ons goed te beklimmen via de Calmont Route, waar u geen klimuitrusting of iets dergelijks voor nodig heeft. Uw beloning op de top van deze berg is een adembenemend uitzicht op de Moezel. Echte durfals kunnen ook van de Bremmer Calmont paragliden.


Historisch dorp met vakwerkhuizen

Het dorpje Bremm heeft een historische dorpskern, waar u de typische vakwerkhuizen aan de Moezel kunt bewonderen, terwijl ook een bezoekje aan de Laurentiuskerk de moeite waard is. Aan de oever van de Moezel bevinden zich diverse restaurants, waar u kunt genieten van bijvoorbeeld lokale specialiteiten en een heerlijk glas Moezelwijn.

Vanuit Bremm heeft u ook een uniek uitzicht op de kloosterruine Stuben, die aan de overkant van de Moezel ligt en via het verderop gelegen dorpje Neef te bereiken is. Dit monument maakt ook deel uit van de Cultuur rondweg Calmont – Kloster Stuben – Petersberg, een interessante wandeling in de omgeving van Bremm.

Het is ook mogelijk om alvast een kijkje te nemen in de omgeving via de webcam van de Calmont Regio.

Winkelen in Bremm

In Bremm zijn er beperkte mogelijkheden om te winkelen. Er zijn een aantal winkels waar je levensmiddelen kunt aanschaffen en uiteraard kan er bij lokale wijnboeren Moezelwijn geproefd en aangeschaft worden.

Vakantiehuizen en hotels in Bremm

Wil je een leuk hotel of vakantiewoning in Bremm aan de Moezel? Voor iedere Moezel-liefhebber is er wel een goed appartement, vakantiehuis of hotel in Bremm te vinden!