Dorpen en Steden

Beilstein, romantisch plaatsje aan de Moezel

Beilstein Moezel

Veel toeristen vinden Beilstein een van de meest romantische plaatsjes aan de Moezel en heeft daarom ook als bijnaam ‘Doornroosje aan de Moezel’.

Historisch Beilstein aan de Moezel

Beilstein is een schilderachtig plaatsje met veel kleine en kronkelige straatjes en het oude centrum met vele historische gebouwen geeft de bezoeker een kijkje in de middeleeuwen.


Tijdens een tripje naar Beilstein moet er zeker een bezoekje gebracht worden aan de parochiekerk, de oude marktplaats en de Kellnerei uit de 18e eeuw.

Eeuwenlang heeft Beilstein van de wijnbouw geleefd, maar tegenwoordig speelt het toerisme ook een zeer belangrijke rol in dit romantische plaatsje. Er zijn dan ook diverse mogelijkheden als het aankomt op accomodaties en ook voor de hongerige en dorstige toerist is er een uitgebreid aanbod aan restaurants en cafe’s.

Het is mogelijk om Beilstein per auto of fiets te bereiken, maar er gaan onder andere vanuit Cochem ook boten richting dit schilderachtige stadje.

Burg Metternich – Beilstein

Als je Beilstein nadert, dan valt Burg Metternich niet te missen. Deze ruine dankt zijn naam naar alle waarschijnlijkheid aan de vorm van het gebouw, die op een bijl (in het Duits: Beil) lijkt. Het is mogelijk om de burcht te bezoeken. Via een forse klim bereik je Burg Beilstein, maar de beloning is er dan ook naar: vanuit de ruine heb je een fantastisch uitzicht over Beilstein en een deel van het Moezeldal.

2 Comments

Click here to post a comment