Dorpen en Steden

Alf – Charmant dorp aan de Moezel

Alf Bullay Moezel

Het charmante wijndorpje Alf aan de Moezel ligt aan de voet van de historische Marienburg en Burg Arras en is een populaire plek om te wandelen en zwemmen.

Het is gelegen tussen Sankt Aldegund en Zell en tegenover Bullay, dat met een pontje te bereiken is. Vanwege de ligging aan de Moezel is Alf een perfecte plek voor uitstapjes in de omgeving. Zo ligt kuuroord Bad Bertrich in de nabijheid van Alf, terwijl men vanuit Alf ook naar de vulkanische omgeving van de Eifel kan gaan.

Het nabijgelegen Alfbachtal, biedt een ander landschap dan de Moezelvallei en is zeker een bezoekje waard. Deze omgeving is ook populair bij vissers, die graag hun hengel uitwerpen in de Moezel of de Alfbach.

Alf aan de Moezel kenmerkt zich door vakwerkhuizen die door de jaren heen goed bewaard zijn gebleven, historische, smalle straatjes. Een van de hoogtepunten in Alf is de klokkentoren van de parochiekerk, die in 1734 werd gebouwd.

Voor diegenen die houden van wandelen aan de Moezel is Alf ook een uitstekende bestemming. Vanuit het wijndorp leiden wandelpaden naar Burg Arras, Marienburg en de Prinzenkopf uitkijktoren, die allen een bijzonder panorama bieden.

Alf heeft ook een populair zwembad met grote zonneweiden, waar het tijdens warme dagen goed toeven is.

Liefhebbers van Moezelwijn wordt aangeraden om zeker een Riesling van de Herrenberg, Kapellenberg, Katzenkopf en Kronenberg te proberen.

Hotels en vakantiehuizen in Alf

Wil je graag in Alf verblijven tijdens je Moezelvakantie? Er zijn diverse hotels in Alf aan de Moezel beschikbaar, voor ieder type reiziger en diverse budgets. Uiteraard heeft Alf ook diverse vakantiehuizen waar je een heerlijke lange of korte vakantie kunt hebben.

Locatie van Alf aan de Moezel:


Grotere kaart >>