Moezel Blog

Wijnboeren aan de Moezel winnen prijzen

Moezelwijn Druiven

Bij de zesde Riesling – competitie van het Europese wijnmagazine Vinum hebben enkele wijnboeren aan de Moezel prijzen gewonnen met hun Riesling Moezelwijn.

In totaal deden er 1750 wijnen mee aan deze wedstrijd en de winnaars werden aangewezen door een jury die uit meerdere personen bestond. Er waren drie eerste prijzen, drie tweede prijzen en één derde prijs voor wijnproducenten uit de Moezelvallei, zo meldt volksfreunde.de.


Semi-droge Moezelwijn en Kabinetswijn

In de categorie semi-droge wijnen won wijngaard Van Volxem uit Wiltingen de eerste prijs en ging wijnmakerij Vols uit Aly met de tweede prijs aan de haal. Bij de Kabinetswijnen werd de eerste plaats behaald door Weingüter Geheimrat J. Wegeler uit Bernkastel-Kues, en ook hier ging er een tweede plek naar een wijngaard aan de Moezel: Schloss Saarstein uit Serrig.

Fruitige wijnen

Bij de fruitige wijnen werd er beslag gelegd op de tweede plaats door wijngaard Nikweis – St. Urbanshof uit Leiwen aan de Moezel, terwijl Weingüter Geheimrat J. Wegeler in deze categorie de bronzen medaille behaalde. Tenslotte eindigde de wijnboerderij van Beulwitz uit Mertesdorf op de eerste plaats in de catrgorie Auslese.

Wil je meer weten over Moezelwijn of wijnproeven aan de Moezel? Of ben je benieuwd hoe je Moezelwijn moet drinken? Bezoek dan de Moezelwijn – pagina’s van Moezelweb!