Moezel Blog

Perlenbach Schorle, combinatie van Moezelwijn en water uit de Eifel

Moezelwijn Schorle

In de Duitse regio Aken is een nieuwe drank ontstaan die goed in de smaak valt bij de liefhebbers van Moezelwijn: de Perlenbach Schorle.

Wat is schorle?

Schorle is een drank die populair is in het Duitse taalgebied. Een bestaande drank, zoals vruchtensappen en wijn, wordt dan aangelengd met bruisend water of kraanwater. Wellicht heb je in de supermarkten langs de Moezel flessen met Apfelschorle in de schappen zien staan.

In de fraaie Eifelstreek heeft men nu een smakelijke schorle op de markt gebracht, waarbij het kristalheldere water uit de Eifel wordt gemengd met de karaktervolle smaak van Moezelwijn. Het resultaat van deze bijzondere combinatie is een drank die diverse Moezelwijnliefhebbers goed bevalt.

Wat maakt de Perlenbach Schorle bijzonder?

Eifelwater: de bron van de Perlenbach Schorle ligt in de prachtige Eifelstreek, een van de mooiste natuurgebieden in Duitsland. Het zeer heldere water bevat essentiële mineralen en heeft een frisse smaak. Het Eifelwater vormt de basis van deze schorle.

Moezelwijn: deze wijn staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en fijne fruitigheid. De combinatie van het frisse water en fijne wijn creëert een smakelijk drankje.

Verfrissend: de Perlenbach Schorle bruist lichtjes, is verfrissend en drinkt makkelijk weg. Het is een goed drankje om mee te nemen op een zonnige dag.

Hoe drink je deze schorle

De Perlenbach Schorle wordt bij voorkeur in een glas gedronken op een koele temperatuur van ongeveer acht graden Celsius. Dit drankje combineert goed met lichte gerechten zoals salades, vis en zeevruchten.

MEER INFORMATIE OVER MOEZELWIJN

  • Wil je meer informatie over de heerlijke Moezelwijn? ➝ Bekijk onze uitgebreide informatie over Moezelwijn.
  • Wist je dat je langs de Moezel bij veel wijnmakerijen ook wijn kunt proeven?
  • Op welke temperatuur is Moezelwijn het lekkerste? En met welk eten combineert deze wijn het beste? ➝ Lees ons Hoe drink je Moezelwijn-artikel