Activiteiten Evenementen Moezel Blog

Paasmarkten aan de Moezel

Paasmarkt Moezel

Met Pasen worden er in diverse plaatsen paasmarkten aan de Moezel georganiseerd waar van alles te beleven valt.

Paasmarkten in Cochem, Koblenz en Trier

Zo kun je tijdens Pasen onder andere in Cochem, Koblenz en Trier een paasmarkt bezoeken met een grote verscheidenheid aan kramen, waar onder andere handwerk-producten, keramiek, paas-artikelen en nog veel meer wordt aangeboden. Kinderen worden uiteraard niet vergeten op een paasmarkt aan de Moezel en op deze markten zijn onder andere ook draaimolens te vinden en kunnen de kids geschminkt worden.

De hongerige of dorstige bezoeker van de paasmarkt komt aan de Moezel ook aan zijn trekken. Er zijn genoeg kramen te vinden met koude of warme drank, gebak, pretzels en pannenkoeken.

Paasmarkt Cochem aan de Moezel

In Cochem aan de Moezel kun je ook een paasmarkt bezoeken met allerlei leuke artikelen en lekkernijen, maar op de paasmarkt wordt er ook een grote autoshow georganiseerd, waarbij de autodealers uit de regio de nieuwste modellen van toonaangevende automerken presenteren. Daarnaast worden er ook tweedehands modellen te koop aangeboden. Indien je na een bezoek aan de paasmarkt in Cochem nog niet genoeg hebt van het winkelen, dan kun je ook nog naar de binnenstad van dit Moezelplaatsje toe, aangezien de winkels met Pasen ook open zijn.

Paasmarkt Trier aan de Moezel

In de historische stad Trier wordt ieder jaar ook een paasmarkt georganiseerd. Op de Hauptmarkt, in het centrum van de stad, is er vier dagen achtereen een Moezel – paasmarkt voor het gehele gezin, waarbij er diverse activiteiten zijn voor kinderen, terwijl de volwassenen onder andere decoratieve artikelen, paas-artikelen of bloemen kunnen aanschaffen. Uiteraard zijn op de paasmarkt van Trier ook diverse (lokale) lekkernijen en verse groente en fruit te koop. Ook in deze stad aan de Moezel is er een koopzondag met Pasen van 13:00 tot 18:00 uur.

Paasmarkt Traben-Trarbach aan de Moezel

Sinds 2011 vindt de paasmarkt in Traben-Trarbach niet meer plaats, maar dat betekent niet dat er niets in deze Moezelstad te beleven is met Pasen. Zo worden er ondere muzikale festiviteiten op Paaszondag en Paasmaandag georganiseerd en wordt er op zondag ook een fakkeloptocht gehouden. Op maandag is er voor kinderen ook een wandeling door Traben-Trarbach.

Paasmarkt Koblenz aan de Moezel

In Koblenz aan de Moezel kun je bij vesting Ehrenbreitstein een regionale paasmarkt bezoeken, waar er tevens een programma is voor het gehele gezin. Daarnaast is er tijdens de avonduren een spectaculaire lichtshow, die Ehrenbreitstein op een kleurrijke en fantasierijke wijze zal verlichten.

Paasmarkten in andere steden en dorpen aan de Moezel

Uiteraard zijn er ook in andere dorpen en steden aan de Moezel paasmarkten te vinden. Zo kun je onder andere ook een markt bezoeken in Kobern-Gondorf en Konz.

Hotels en vakantiehuizen tijdens Pasen

Het is heerlijk om de paasdagen aan de Moezel door te brengen. Aangezien de Moezelstreek een populaire bestemming is tijdens Pasen, verdient het wel de aanbeveling om je Moezelhotel, vakantiehuis of bungalow op een vakantiepark tijdig te reserveren.

Wijnfeesten aan de Moezel 2023

Moezel Nieuwsbrief