Activiteiten Evenementen Moezel Blog

Paasmarkten aan de Moezel

Paashaas Paasmarkt Moezel

Rond Pasen worden er in diverse plaatsen paasmarkten aan de Moezel georganiseerd waar van alles te beleven valt.

Pasen in Duitsland

Net als in Nederland en België, kent Duitsland een Paaszondag en een Paasmaandag. Goede vrijdag is in Duitsland ook een nationale feestdag, dus hou er svp rekening mee dat op deze dag veel winkels gesloten zullen zijn.

Paasmarkten in Cochem, Koblenz en Trier

Zo kun je in de aanloop naar- of tijdens Pasen onder andere in Cochem, Traben-Trarbach en Zell aan de Moezel een paasmarkt bezoeken met een grote verscheidenheid aan kramen, waar onder andere handwerk-producten, keramiek, paas-artikelen en nog veel meer wordt aangeboden. Kinderen worden uiteraard niet vergeten op een paasmarkt aan de Moezel en op deze markten zijn onder andere ook draaimolens te vinden en kunnen de kids geschminkt worden.

De hongerige of dorstige bezoeker van de paasmarkt komt aan de Moezel ook aan zijn trekken. Er zijn genoeg kramen te vinden met koude of warme drank, gebak, pretzels en pannenkoeken.

Paasmarkt Cochem aan de Moezel

In Cochem aan de Moezel kun je ook een paasmarkt bezoeken met allerlei leuke artikelen en lekkernijen, maar op de paasmarkt wordt er ook een grote autoshow georganiseerd, waarbij de autodealers uit de regio de nieuwste modellen van toonaangevende automerken presenteren. Daarnaast worden er ook tweedehands modellen te koop aangeboden. Indien je na een bezoek aan de paasmarkt in Cochem nog niet genoeg hebt van het winkelen, dan kun je ook nog naar de binnenstad van dit Moezelplaatsje toe.

Paasmarkt Trier aan de Moezel

In de historische stad Trier wordt ieder jaar ook een paasmarkt georganiseerd. Op de Hauptmarkt, in het centrum van de stad, is er vier dagen achtereen een Moezel – paasmarkt voor het gehele gezin, waarbij er diverse activiteiten zijn voor kinderen, terwijl de volwassenen onder andere decoratieve artikelen, paas-artikelen of mooie lentebloemen kunnen aanschaffen. Uiteraard zijn op de paasmarkt van Trier ook diverse (lokale) lekkernijen en verse groente en fruit te koop.

Paasmarkt Koblenz aan de Moezel

In Koblenz aan de Moezel kun je bij vesting Ehrenbreitstein een regionale paasmarkt bezoeken, waar er tevens een programma is voor het gehele gezin. Op deze markt kun je onder andere heerlijke groenten, vlees en andere voedselwaren en dranken van lokale producenten aanschaffen.

Paasmarkten en -activiteiten in andere steden en dorpen aan de Moezel

Uiteraard worden er ook in andere dorpen en steden aan de Moezel paasactiviteiten georganiseerd. In Kobern-Gondorf vind je bijvoorbeeld een zeer groot paasnest, een groot vogelnest dat tot aan de nok toe gevuld is met honderden paaseieren.

Hotels en vakantiehuizen tijdens Pasen

Het is heerlijk om de paasdagen aan de Moezel door te brengen. Aangezien de Moezelstreek een populaire bestemming is tijdens Pasen, verdient het wel de aanbeveling om je Moezelhotel, vakantiehuis, plek op de camping, of bungalow op een vakantiepark tijdig te reserveren.