Moezel Blog

Nederlander ruimt sneeuw in Mesenich

Zo’n 450.000 Nederlanders zijn dezer dagen buitenslands voor de traditionele kerstvakantie. Met Duitsland als populairste bestemming. En wie in of rond Mesenich komt, hoort ongetwijfeld van de opmerkelijke sneeuwploeg van Jan Teel. Inwoner van het nog geen driehonderd zielen tellende dorpje aan de Moezel in Rijnland-Palts ten westen van Wiesbaden en Mainz.

Hij stoorde zich aan het gemopper op uitblijvende sneeuwruimers en bedacht daarom een combinatie van grasmaaimachine, wat hout en een paar schroeven. En voilŗ: hij hoefde niet meer op de sneeuwploegen van overheidswege te wachten.

‘Het houdt me fit’, zegt de 59-jarige in de regionale editie van de Rhein-Zeitung. Nogal wiedes, want hij neemt bijna de hele Wiesenweg, die paralel met de Moezel loopt, voor zijn rekening. Aanvankelijk werd er door de dorpsbewoners wat lacherig tegen ‘der verrŁckte Hollšnder’ en zijn ‘sneeploeg’ aangekeken, maar nu zijn ze maar wat blij dat tenminste iemand het initiatief neemt, in plaats van achter de gordijnen en in de ‘Gaststštte’ kritiek leveren.

(Bron: RNW)