Moezel Blog

Moselradweg in top 5 populaire Duitse fietsroutes

Moselradweg Fietsroute Moezel

Volgens onderzoek van het recreatieportaal “BeyondCamping” behoort de Moselradweg tot de vijf meest geliefde fietsroutes in heel Duitsland. Deze fietsroute in de Moezelregio stond net niet op het denkbeeldige podium, het behaalde een eervolle vierde plaats.

Wat maakt de Moselradweg speciaal?

Lengte: De Moselradweg strekt zich uit over 311 kilometer en voert van de bron van de Moezel in de Franse Vogezen tot aan de monding in de Rijn bij Koblenz.

Landschap en hoogtepunten: Fietsers doorkruisen verschillende wijnregio’s. De route voert langs prachtige wijngaarden en wijnmakerijen waar de heerlijke Moezelwijn wordt geproduceerd, charmante dorpjes en steden met historische vakwerkhuizen, indrukwekkende kastelen en de idyllische Moezelvallei.

Geschikt voor iedereen: omdat de Moselradweg grotendeels langs de rivier loopt, hoeven fietsers die deze populaire fietsroute willen fietsen, niet al te veel hoogteverschil te overbruggen. Daarmee is de Moselradweg geschikt voor jong en oud.

Verbonden met andere fietsroutes: De Moselrad maakt deel uit van de internationale route “Euro Velo Moselle” en is onder andere verbonden met de Sauertal-Radweg, Saar-Radweg, Ruwer-Hochwald-route, Mosel-Maare-Radweg, Vulkan-Rad-Route-Eifel en Hunsruck-Mosel-Radweg. Fietsliefhebbers die bij de finish van de Moselradweg in Koblenz nog verder willen fietsen, kunnen dan onder andere gebruik maken van de Lahn-Radweg of de Rhein-Radweg.

Andere populaire fietsroutes in Duitsland

Andere fietsroutes die hoog scoren volgens “BeyondCamping” zijn onder andere de Weserradweg, Ruhrtalradweg, Elberadweg en Bodensee-Radweg.

MEER INFORMATIE