Moezel Blog

Moezel en corona

Het is weer mogelijk om vakantie te vieren in de Moezelstreek. Net als in Nederland zijn diverse maatregelen in Duitsland versoepeld en verwelkomen hotels, vakantiehuis-eigenaren, vakantieparken, campings, restaurants en andere bedrijven in de toeristenbranche weer hun gasten.

Maatregelen aan de Moezel

Houd er svp wel rekening mee dat er wel bepaalde maatregelen van kracht zijn. Men dient sowieso rekening met de richtlijnen van afstand houden en het naleven van de hygienevoorschriften.


Neem je mondkapje ook mee naar de Moezelstreek. Dit dient namelijk gedragen te worden als je winkels binnengaat. Daarnaast wordt er ook verwacht dat je dit hulpmiddel tegen het coronovirus draagt als je een restaurant binnenkomt. Aan tafel mag je het mondkapje dan weer afdoen. Daarnaast dient men bij de horeca vantevoren te reserveren. Ook is het gebruik van een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht.

Naast landelijke richtlijnen, zijn er ook maatregelen per Duitse deelstaat van kracht. Over het algemeen bepaalt de Duitse deelstaten zelf hun eigen richtlijnen om het coronavirus te bestrijden. Ook de staat Rijnland-Palts, waarbinnen de Moezelregio valt, heeft een website met de maatregelen in Rijnland-Palts.

Musea

Diverse musea en andere bezienswaardigheden hebben inmiddels hun deuren weer geopend of zullen dit binnenkort doen. Een bezoek aan bijvoorbeeld een museum in de Moezelstreek gebeurt wel met voorschriften, zoals het onderling afstand houden en het dragen van een mondkapje. Een boottocht op de rivier is ook mogelijk, houd er svp wel rekening mee dat je vooraf een formulier invult met je adresgegevens.

Wijnfeesten aan de Moezel en corona

Veel (grote) evenementen aan de Moezel, waarbij men meer dan 1000 bezoekers verwacht, zijn tot 31 augustus aanstaande afgelast. Hierdoor kunnen er dit jaar helaas veel wijnfeesten geen doorgang vinden.

Bereid je goed voor op je reis naar de Moezel

Vanwege de dynamische situatie met betrekking tot COVID-19, kunnen maatregelen en richtlijnen veranderen. Zorg er dan ook voor dat je goed voorbereid op vakantie naar de Moezelregio gaat.

Hou dan ook ook, op zijn minst, de onderstaande websites goed in de gaten voordat je afreist naar de Moezelvallei:

Anders dan voorheen

Een bezoek aan de Moezelstreek is vanwege de huidige pandemie-situatie in 2020 dan in voorgaande jaren, maar door goed op te letten, de veiligheidsvoorschriften te volgen en respect te tonen naar andere personen, beleef je zeker een plezierig verblijf aan de wonderschone Moezel!