Moezel Blog

Moezel en coronavirus – mondkapjes

Moezel Rivier Vallei

Omdat dit jaar de vakantie aan de Moezel anders dan de voorgaande jaren, is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Zorg er in ieder geval voor om een mondkapje mee te nemen.

Verplichting om mondkapjes te dragen

In geheel Duitsland, dus ook in de Moezelstreek, is het verplicht voor alle personen ouder dan 6 jaar, om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes. Hiertoe behoren onder andere winkels, tankstations, openbare sanitaire voorzieningen en openbare gebouwen. Ook bij het betreden van een restaurant ben je verplicht om een mondkapje te dragen. Zodra je op je plaats zit in het restaurant, dan mag het mondkapje af.


Als je gebruik maakt van het openbaar vervoer in de Moezelregio, zoals de bus of trein, dan is het gebruik van een mondkapje ook verplicht.

Afstand houden en hygiene

Naast het dragen van mondkapjes, is het ook van belang, net als in Nederland en Belgie, om afstand te houden en de hygiene-regels te volgen.

In ons blog artikel ‘Moezel en corona‘ vind je meer informatie over de situatie aan de Moezel.

Volg de corona – informatie

De situatie met betrekking tot COVID-19 kan onder andere vanwege positieve ontwikkelingen of uitbraken veranderen. Zorg er dan ook voor dat je goed voorbereid op vakantie naar de Moezelregio gaat.

Hou dan ook ook, op zijn minst, de onderstaande websites goed in de gaten voordat je afreist naar de Moezelvallei:

Vakantie aan de Moezel tijdens de coronacrisis

Uiteraard is een vakantie aan de Moezel in 2020 anders dan in de voorgaande jaren, maar als je goed voorbereid op vakantie gaat, de regels volgt en de juiste spullen, waaronder mondkapjes, meeneemt, dan zal je zeker weer een plezierige vakantie aan de Moezel beleven.

Heb je al een hotel of vakantiehuis aan de Moezel geboekt? Wees er op tijd bij en reserveer een hotelkamer of vakantiehuis, om teleurstelling te voorkomen.