Moezel Blog

Minigolfbaan in Brauneberg aan de Moezel

Minigolf Moezel

Liefhebbers van minigolf kunnen vanaf mei 2018 terecht in Brauneberg aan de Moezel waar een minigolf-center wordt geopend met 18 banen. Daarnaast wordt er bij de minigolfbaan ook een kiosk en bistro geopend.

Minigolf op plek van wijnfeest

De minigolf – faciliteit wordt gebouwd op het voormalige evenemententerrein van de gemeente Brauneberg. Deze locatie werd amper meer gebruikt, omdat in de loop der tijd de meeste evenementen, waaronder het wijnfeest, verplaatst waren naar de oevers van de Moezel of de Nussbaumallee. De eigenaar van de nieuwe minigolfbaan aan de Moezel heeft advies ingewonnen bij de minigolfclub in Traben-Trarbach, waar overigens in 1955 de eerste minigolfbaan van Duitsland werd geopend.


Minigolf aan de Moezel

De minigolf-locatie is overigens niet de enige minigolfbaan aan de Moezel, er zijn namelijk ook banen te vinden in Enkirch, Bernkastel-Kues, Zeltingen-Rachtig en het eerder genoemde Traben-Trarbach.

Brauneberg aan de Moezel is een populaire plaats voor toeristen, de diverse hotels in dit wijndorp bieden honderden hotelkamers en daarnaast kun je in dit dorp ook kamperen aan de Moezel.

(Bron: Volksfreunde.de)