Moezel Blog

Luxe kasteel aan de Moezel te koop

Slot Lieser Moezel

Heb je altijd al een kasteel aan de Moezel willen bezitten? Slot Lieser aan de Moezel is te koop, maar dan dien je wel een goedgevulde portemonnee mee te nemen.

Luxe hotel slot Lieser

Het kasteel is gebouwd in de negentiende eeuw en is gelegen in het wijndorp Lieser aan de Moezel. Het historische gebouw heeft onder andere keizer Wilhelm II als gast gehad en heeft elementen uit het Wilhelmine -tijdperk, art nouveau en de late renaissance.


Slot Lieser werd recentelijk omgebouwd tot luxe-hotel, heeft 49 suites en hotelkamers en herbergt daarnaast een bar, wijnkelder, spa, vier restaurants, bibliotheek, parkeergarage en een platform voor helikopters.

Luxe kasteel aan de Moezel kopen

Dit kasteel aan de Moezel heeft door de jaren heen diverse eigenaren gehad. In 1981 werd slot Lieser aangekocht door de gemeente, maar het stond lange tijd leeg totdat het in 2001 werd aangeschaft door een investeerder. De huidige eigenaar, een Nederlander, kocht dit kasteel aan de Moezel in 2007. In de tussentijd is er meer dan 22 miljoen euro besteed aan de restauratie van het slot, terwijl er ook meer dan een miljoen euro in het park rondom slot Lieser geïnvesteerd is.

Alhoewel het precieze verkoopbedrag niet publiekelijk bekend is gemaakt, is het wel duidelijk dat je een goedgevulde beurs mee moet nemen om dit luxe kasteel aan de Moezel te kopen.

(Bron: Der Standard)

Tags