Moezel Blog

Halve marathon langs de Moezel in top 30 wereldwijd

Route du Vin Halve Marathon Moezel

Het hardloopmagazine Runner’s World heeft onlangs een top 30 van mooiste hardloopwedstrijden ter wereld gepubliceerd en een halve marathon langs de Moezel is in deze top 30 terug te vinden.

Route du Vin Halve Marathon in Luxemburg

Runner’s World plaatst de Route du Vin halve marathon langs de Luxemburgse Moezel op de zevende plek in hun top 30 van mooiste hardloopwedstrijden. Naast de prachtige omgeving prijst het magazine de vlakke, brede wegen van de oudste hardloopwedstrijd in Luxemburg. Daarnaast heeft het evenement een beperkte aantal deelnemers, waardoor het ook makkelijker is om andere deelnemers te passeren.


De Route du Vin halve marathon is een jaarlijkse hardloopwedstrijd over 21,1 kilometer langs de Luxemburgse Moezel. De start- en finishlijn ligt in het fraaie Remich. Het uitzicht tijdens het hardlopen is spectaculair, met aan de ene kant de heuvels met prachtige wijngaarden, en aan de andere kant de rivier.

Lijst met mooiste hardloopwedstrijden

Ben je benieuwd naar de volledige lijst van mooiste hardloopwedstrijden ter wereld? Bezoek dan de 30 mooiste hardloopwedstrijden ter wereld – lijst van Runner’s World.