Moezel Blog

De beste wijngaarden aan de Moezel

Moezelwijn wijngaard

De Duitse Moezelregio, gelegen tussen Koblenz en Luxemburg, is beroemd om zijn wijnbouwhistorie die teruggaat tot de Romeinen. De unieke combinatie van een warm microklimaat en voedingrijke bodems creëert de perfecte omgeving voor het telen van druiven, die resulteren in enkele van de beste wijnen ter wereld.

In dit artikel vind je een selectie van de beste wijngaarden in het Moezelgebied in Duitsland, volgens de website Culture Trip.

De beste wijngaarden in de Duitse Moezelregio

Weingut Willi Schäfer

De geschiedenis van Weingut Schäfer uit Piesport, gaat terug tot het jaar 1121. Het moment om hun Rieslingdruiven te oogsten wordt door de Schäfers bepaald op basis van hun smaak die door de jaren heen getraind is, en intuïtie.  De Moezelwijnen van Weingut Willi Schäfer worden gekenmerkt door een mooie balans tussen zuurgraad en structuur. Schäfer’s wijnen worden wereldwijd gewaardeerd en gedistribueerd.

Weingut Vollenweider

In 1990 vestigde Daniel Vollenweider uit Zwitserland zich in Leiwen en realiseerde met de aankoop van een wijngaard zijn lang gekoesterde droom. Het aanbod van Weingut Vollenweider is gevarieerd, en met name de zoete Rieslings zijn geliefd bij wijnliefhebbers in Europa, en ver daarbuiten.

Weingut van Volxem

De oorsprong van Weingut van Volxem in Wiltingen aan de Moezel gaat terug naar de tijd van de Romeinen. Roman Niewodniczanski staat nu aan het roer bij Weingut van Volxem, en deze wijnmakerij vergaart internationale roem met Rieslingwijnen van hoge kwaliteit.

Weingut Schloss Saarstein

De familie Saarstein verbouwt op de zogenaamde ‘gouden mijl’ tussen Zeltingen-Rachtig en Bernkastel-Kues aan de Moezel op 21 hectare aan wijngaarden Pinot Blanc- en Riesling-druiven. Daarmee zetten ze een familietraditie van meer dan 4 eeuwen voort. Hun aromatische Rieslings hebben al veel prijzen gewonnen.

J.J. Prüm Wehlener Sonnenuhr

De wijngaard ‘Sonnenuhr’ in Wehlen is zeer bekend in de Moezelregio vanwege de hoge kwaliteit Moezelwijnen. De Rieslings van J.J. Prüm worden gekenmerkt door finesse en elegantie, behoren tot de meest gewilde Moezelwijnen ter wereld.

Dr. Loosen Ürziger Würzgarten

Het wijnhuis Dr. Loosen in Ürzig is beroemd om zijn Würzgarten-wijngaarden met een unieke combinatie van ligging, bodem en klimaat . De steile hellingen en leisteenbodem zorgen voor minerale en complexe Rieslings met een lange rijpingscapaciteit.

Gevarieerd aanbod in de Moezelstreek

De Moezelregio heeft voor elke wijnliefhebber veel te bieden, van klassieke droge Rieslings tot zoete dessertwijnen. Door de diversiteit en kwaliteit van de wijnen, behoren Moezelwijnen tot de topwijnen in de wijnwereld.

MEER INFORMATIE OVER MOEZELWIJN

  • Wil je een gezellig wijnfeest aan de Moezel bezoeken? ➝ Bekijk onze Moezel Wijnfeesten 2024 Kalender
  • Diverse wijnproducenten aan de Moezel organiseren interessante wijnproeverijen, waarbij je heerlijke Moezelwijnen kunt proeven
  • Op welke temperatuur hoort een Moezelwijn te zijn? Hoe bewaar je het? En met welk voedsel combineert een Moezelwijn het beste? ➝ Lees het in ons Hoe drink je Moezelwijn – artikel