Moezel Blog

De beste uitzichten over de Moezel

Moezel Uitzicht Panorama

De Moezelregio met zijn kronkelende rivier en glooiende wijngaarden kent vele plekken met fraaie uitzichten en is een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen. 

De Duitse website Dein Südwesten heeft de 15 fraaiste uitzichten over de Moezel op een rijtje gezet:

Grutenhäuschen Igel

Dit is een deels laat-antieke graftempel die voor een deel gereconstrueerd is. Je vindt Grutenhäuschen Igel in de wijngaarden van de gemeente Igel, een dorp in de buurt van Trier. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht op de Moezel, de wijngaarden en dorpen Wasserliesch en Oberbillig aan de overkant van de rivier.

Mariensäule Trier

Aan de linkerkant van de Moezel biedt de Mariensäule een fraai uitzicht over Trier, de oudste stad van Duitsland. Vanaf hier kun je de diverse Trierer stadswijken, bekende bezienswaardigheden, zoals de Porta Nigra, de Konstantinbasilika en de Dom.

Fünf-Seen-Blick

Dit uitzichtpunt vind je tussen Mehring en Detzem, en vanaf hier heb je een uniek panorama van vijf ‘meren’ – segmenten van de Moezel die zichtbaar zijn vanaf dit punt.

Zummethöhe

Dit uitzichtpunt ligt boven de dorpen Trittenheim en Leiwen en biedt een spectaculair uitzicht op de Moezel. Een geliefde plek voor fotografen.

Moselschleife bij Piesport

De Moezel kent vele lussen die de loop van de rivier veranderen. De Moselschleife bij het wijndorp Piesport is een van de vele prachtige lussen in de Moezel, en een populaire plek voor zowel toeristen als lokale bewoners.

Heldensicht Lieser

Lieser, onder andere bekend vanwege het mooie Slot Lieser, biedt ook een prachtig uitzichtpunt langs de Moezel.

Skywalk Bernkastel-Kues

Voor de liefhebbers van de Moezelstreek die eens een keer een andere type uitzichtpunt willen, is er de Skywalk in Bernkastel-Kues. De Skywalk is het nieuwe uitzichtplatform op het Kueser Plateau.

Burg Landshut

Vanaf Burg Landshut, de burchtruïne in Bernkastel-Kues, heb je een prachtig uitzicht op de wijde omtrek van deze populaire Moezelstad.

Ürziger Höhe

Vanaf deze plek langs de Moezel heb je een prachtig uitzicht op de Moezel, de daken van de vakwerkhuizen in Ürzig, de rode rotsen van de wijnlocatie “Ürziger Würzgarten” en de indrukwekkende 160 meter hoge Hochmoselbrücke.

Moselschleife bij Kröv

Naast de Moselschleife bij Piesport, mag deze fraaie lus bij het wijndorp Kröv ook niet in deze lijst ontbreken.

Grevenburg Traben-Trarbach

Burg Grevenburg in het bekende stadje Traben-Trarbach, dat in de 17e en 18e eeuw door Franse troepen nagenoeg verwoest werd, biedt een prachtig panorama om mooie plekken in de Moezelvallei.

Starkenburg

Starkenburg aan de Moezel is een klein dorp, omgeven voor wijngaarden en bossen. Het is vernoemd naar het voormalige kasteel op dezelfde plek en is gelegen op een hoge rotsrug. Het is een geliefde plek voor wandelaars, onder andere vanwege de fraaie uitzichten.

Prinzenkopfturm

De Prinzenkopf uitkijktoren biedt een van de mooiste uitzichten over de Moezel. Vanaf dit punt heb je een prachtig panorama over de Zeller Hamm, een lus van de Moezel – rivier, en de plaatsen Alf, Pünderich, Reil en Zell.

Calmont bij Bremm

De Bremmer Calmont is de steilste wijnberg van Europa en een geliefde plek voor avontuurlijke wandelaars die van een uitdagende beklimming houden. Bij de top aangekomen is er ook een mooie beloning: een uniek uitzicht op de Moezel, wijngaarden en de omliggende Moezeldorpen.

Beilstein

Beilstein is een charmant dorpje aan de Moezel en wordt ook wel als een van de meest romantische plaatsen aan de Moezel beschouwd vanwege het historische karakter van het dorp en de mooie kronkelige straatjes en steegjes. Vanaf Burg Metternich geniet je van een prachtig uitzicht op de Moezel.

Uniek uitzicht op de Moezel

Elk van deze uitzichtpunten biedt een uniek perspectief op de Moezel en haar omgeving. Of je nu de zonsondergang wilt bekijken, de mist boven de Moezel wilt zien, of de kleurenpracht van de wijngaarden wilt bewonderen, er is altijd een goede reden om naar een van deze Moezel-uitzichtpunten te gaan.