Moezel Blog

5 populaire steden aan de Moezel

Diverse dorpen en steden aan de Moezel zijn geliefd bij vakantiegangers, maar een vijftal steden blijken toch net iets populairder in de Moezelstreek, op basis van bezoekers en overnachtingen.

Traben-Trarbach

Traben – Trarbach is charmant en geliefd stadje aan de Moezel. Het bestaat uit twee gedeeltes, Traben en Trarbach en deze wijken liggen tegenover elkaar aan de Moezel. De omgeving van Traben-Trarbach kenmerkt zich door uitgestrekte groene wouden en stijle wijnbergen.


Bernkastel-Kues

Bernkastel – Kues is een van de populairste bestemmingen in het Moezelgebied en wordt ook wel het centrum van de Midden-Moezel genoemd.

Bernkastel aan de Moezel is een fraaie stad met een romantisch centrum en verscheidene historische vakwerkhuizen, kronkelende straten en smalle steegjes. Daarnaast huisvest Bernkastel het zeer populaire wijnfeest van de Midden-Moezel.

Cochem

Een van de populairste steden aan de Moezel is Cochem. Het pittoreske marktplein, historsche huizen, kronkelige straten en steegjes, de Moezelpromenade en natuurlijk de beroemde Reichsburg zijn zeer geliefd bij de toeristen.

Koblenz

Koblenz ligt niet alleen aan de Moezel, maar ook aan de Rijn. De rivieren vloeien samen bij de Deutsches Eck. Bij deze beroemde bezienswaardigheid in Duitsland kun je ook Vesting Ehrenbreitstein bezoeken en de kabelbaan over de Rijn nemen.

Trier

Het historische Trier aan de Moezel is de oudste stad van Duitsland en een van de meest geliefde bestemmingen in het Moezelgebied. De binnenstad van Trier is gezellig, staat vol met historische bouwwerken zoals de Porta Nigra, en ook voor shoppers is het een fijne plek om te winkelen.

Video – 5 populaire steden aan de Moezel