Moezel Blog

5 grootste plaatsen aan de Moezel

Moezelvallei

Langs de Moezel vind je diverse grote en kleine dorpen en steden, elk met hun eigen aantrekkingskracht en interessante bezienswaardigheden.

De Moezel ontspringt in Col de Bussang in de Vogezen in Frankrijk en vloeit na 544 kilometer bij Deutsches Eck in Koblenz in de Rijn. Maar wat zijn nu de 5 grootste plaatsen aan de Moezel?


5 – Epinal

Epinal is een stad aan de Moezel in het noordoosten van Frankrijk. De hoofdstad van van de Vosges-regio heeft 33.454 inwoners. Eipnal is beroemd vanwege de vele fraaie parken en tuinen. Daarnaast zijn het historische centrum, het middeleeuwse kasteel en de St. Maurice Basiliek ook bekende bezienswaardigheden in Epinal.

4 – Thionville

De Franse stad Thionville ligt aan de linkeroever van de rivier en in deze Moezelstad wonen 41.396 personen. Musée de la Tour aux Puces oder Musée du Pays Thionvillois, Hotel de Ville en Pont de Cormontaigne behoren tot de bekende plekken in Thionville.

3 – Trier

Trier aan de Moezel is de oudste stad van Duitsland en deze plaats met veel Romeinse geschiedenis huisvest 110.013 mensen. Tot de Romeinse historie behoort het Porta Nigra monument. Daarnaast is ook het Rheinisches Landesmuseum Trier zeker een bezoek waard.

2 – Koblenz

Koblenz is onder andere beroemd vanwege het samenvloeien van de Moezel en Rijn bij Deutsches Eck. Deze Duitse stad heeft 113.844 inwoners. Tot de beroemde attracties in Koblenz behoren onder andere de eerder genoemde Deutsches Eck en Vesting Ehrenbreitstein, die ook met een kabelbaan bereikt kan worden.

1  – Metz

De grootste plaats langs de Moezel is Metz in Frankrijk. Deze historische stad ligt in het noordoosten en er wonen 117.890 personen. Bekende bezienswaardigheden zijn onder andere de Kathedraal van Metz, de stadspoort Porte des Allemands en de fraaie kerk Temple Neuf aan de Moezel.

Video: de 5 grootste plaatsen aan de Moezel

Bekijk onderstaande video over de 5 grootste plaatsen aan de Moezel