Moezel Blog

5 bekende kastelen aan de Moezel

Kasteel Moezel

De Moezelregio in Duitsland staat bekend om het prachtige landschap met fraaie wijnvelden, pittoreske dorpjes met vakwerkhuizen en leuke steden en dorpen. Maar er zijn langs de Moezel ook indrukwekkende kastelen te vinden die getuigen van een rijke historie en een fascinerende blik bieden in het verleden.

Moezelweb geeft je een selectie van 5 bekende kastelen in het Moezelgebied:


Reichsburg Cochem

De Reichsburg Cochem, ook wel bekend als het kasteel van Cochem, is een prachtig historisch monument aan de Moezel dat 100 meter boven de stad Cochem uittorent. De historie gaat zeker terug tot het jaar 1100 en het is mogelijk om de Rijksburcht te bezoeken en een rondleiding te krijgen.

Burg Eltz

Burg Eltz wordt als een van de meest toonaangevende kastelen van Duitsland beschouwd. Het is ook een complex bouwwerk, en dat geeft dit kasteel ook een mysterieuze uitstraling. Het is mogelijk om Burg Eltz te bezoeken.

Slot Lieser

Slot Lieser is een fraaie historisch kasteel, dat stamt uit de 19e eeuw. Het is te vinden is in het wijndorp Lieser aan de Moezel. Tegenwoordig doet het mooie gebouw dienst als hotel en restaurant.

Burg Metternich

Hoog op een rots in het mooie wijndorp Beilstein aan de Moezel vind je de kasteelruïne Burg Metternich. Na een fraaie klim kun je de ruïne bezoeken en vanaf de toren heb je uitzicht op de Moezelvallei, Beilstein met de leuke kronkelige steegjes en straatjes en Ellenz-Poltersdorf dat aan de overkant van de Moezel ligt.

Burg Bischofstein

Burg Bischofstein ligt aan de Moezel, tussen de wijndorpen Hatzenport en Moselkern. De geschiedenis van deze burcht aan de Moezel gaat terug naar de dertiende eeuw, toen dit kasteel werd gebouwd als huisvesting voor religieuze leiders van het bisdom Trier.

Kastelen, burchten en ruïnes aan de Moezel

Naast deze vijf bekende kastelen, zijn er uiteraard nog meer kastelen, burchten, ruïnes en andere historische bouwwerken aan de Moezel te bezoeken. Sommige doen dienst als museum en zijn te bezoeken, andere zijn in privébezit, terwijl er ook kastelen zijn die dienst doen als hotel, waardoor je zelfs in een burcht kunt overnachten. Een mooi voorbeeld hiervan is Slot Lieser.

Leuke en leerzame ervaring

Een bezoek aan een kasteel aan de Moezel is een leuke en leerzame ervaring en zeker een aanbeveling waard. Je leert meer over de bouwstijl van de kastelen, de geschiedenis van het Moezelgebied en het leven van de kasteelbewoners tijdens diverse periodes in de Moezel-historie.