Moezel Blog

5 bekende bezienswaardigheden in Bernkastel-Kues

Bernkastel aan de Moezel

Bernkastel-Kues aan de Moezel is een prachtige historische stad met een verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Moezelweb geeft je een selectie van 5 bekende bezienswaardigheden in Bernkastel.

Bekende bezienswaardigheden in Bernkastel

Spitzhäuschen

In het mooie historische centrum van Bernkastel-Kues aan de Moezel vind je het spitse vakwerkhuisje. Een zeer smal huisje, gebouwd in 1416 en dit Spitzhäuschen heeft een stijl die typerend is voor het Moezelgebied.


St.Michaelskirche

Bij de bekende bezienswaardigheden in Bernkastel, kun je niet om de St. Michaelskirche heen. Het is een prachtige kerk uit de veertiende eeuw, gelegen aan de oever bij de Moezel. Dit historische gebouw is gebouwd in een gotische stijl en het interieur van de St. Michaelskerk heeft een prachtig orgel en veel decoraties.

Moselweinmuseum

Wil je meer weten over wijnbouw aan de Moezel? Dan is het Moselweinmuseum een perfecte bezienswaardigheid voor jou! Ervaar meer dan 2000 jaar aan wijnbouw-historie in het Moselweinmuseum, dat gevestigd is in het historische Sint Nicolaashospitaal.

Burg Landshut

Hoog boven Bernkastel-Kues torent Burg Landshut uit. Het is een burchtruine, gebouwd in de dertiende eeuw, maar het werd verwoest door een brand in 1692. Je kunt de torens van dit historische bouwwerk nog wel bezoeken. Burg Landshut is een populaire attractie in deze historische stad en vanaf deze plek heb je ook een prachtig uitzicht over de Moezelvallei.

Er is aan de Moezel ook een Burg Landshut Express, die je in ongeveer 20 minuten van de oevers van de rivier naar de ruine brengt.

Historische marktplein

De populairste bezienswaardigheid in Bernkastel is wel het historische marktplein, dat gelegen is in het centrum van de stad. Op dit plein vind je prachtige vakwerkhuizen, de Sankt Michaelsbrunnen uit het vroege begin van de zeventiende eeuw en het fraaie Bernkasteler raadhuis, dat is gebouwd in de Rennaissance-stijl.

Winkelen in Bernkastel-Kues

Bernkastel biedt niet alleen bekende bezienswaardigheden, maar veel bezoekers genieten ook van het winkelen in Bernkastel-Kues. Je vindt hier niet grote warenhuizen of winkelcentra, zoals bijvoorbeeld in Koblenz en Trier, maar wel leuke boetiekjes en shops in de smalle kronkelige straatjes en steegjes van het historische centrum.

Accommodaties in Bernkastel

Wil je graag in de buurt van de bekende bezienswaardigheden in Bernkastel-Kues verblijven? Er zijn in deze Moezelstad leuke hotels en vakantiehuizen te vinden in diverse prijsklasses en voor ieder type reiziger.

Video – Bekende bezienswaardigheden in Bernkastel-Kues aan de Moezel