Bezienswaardigheden

Zylinderhaus Museum in Bernkastel-Kues

Oldtimer Auto

Het Zylinderhaus Museum in Bernkastel-Kues aan de Moezel is een must voor auto- en motorliefhebbers. Het museum is gevestigd in een voormalige cilinderfabriek en huisvest een collectie van meer dan 150 voertuigen, waaronder auto’s, motorfietsen en fietsen. De tentoongestelde stukken variëren van klassiekers uit het begin van de 20e eeuw tot moderne modellen.

Collectie oldtimers in het Zylinderhaus

Museum Zylinderhaus ligt in een fraaie omgeving aan de oever van de rivier de Moezel. Een van de populairste tentoonstellingen in het Zylinderhaus Museum in Bernkastel aan de Moezel is de collectie oldtimers. Het museum heeft een aantal zeldzame en unieke auto’s tentoongesteld, waaronder een Benz Velo uit 1903, een Bugatti Type 35 uit 1928 en een Mercedes-Benz 300 SL Gullwing uit de vijftiger jaren. Zylinderhaus heeft ook een interessante collectie motorfietsen, waaronder een Hildebrand & Wolfmüller uit 1903 en een Indian Scout uit de jaren twintig. Het is een van de grootste en meest uitgebreide collecties voertuigen in Duitsland, verdeeld over 5000 m2.


Geschiedenis van transport

Naast de voertuigen-exposities, heeft het museum ook verschillende tentoonstellingen over de geschiedenis van transport. Bezoekers van het Zylinderhaus Museum kunnen meer te weten komen over de ontwikkeling van de verbrandingsmotor, de evolutie van het auto-ontwerp en de geschiedenis van het motorracen. Dit museum in Bernkastel aan de Moezel heeft ook een museumwinkel waar bezoekers souvenirs en boeken over auto’s en motoren kunnen kopen.

Openinsgtijden en toegangsprijzen Zylinderhaus Museum

Het museum is het hele jaar door geopend, van donderdag tot en met zondag opent het Zylinderhaus Museum in Bernkastel haar deuren van 10:00 uur tot 17:00 uur.

De toegangsprijs is in 2024, €15 voor volwassenen, €8 voor kinderen van 6-16 jaar en gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar. Voor groepen vanaf 15 personen gelden speciale tarieven. Ook kun je een jaarkaart kopen voor 28 euro.

Zylinderhaus Museum
Adolf-Kolping-Straße 2
54470 Bernkastel-Kues