Bezienswaardigheden

Wildpark Klotten bij Cochem

Hert Wildpark Klotten Moezel

Wild- en Freizeitpark Klotten ligt in de buurt van Cochem en is een uitstekende bestemming voor zowel kinderen als volwassen voor een dagtrip aan de Moezel.

Wildpark Klotten bestaat uit een recreatiepark met diverse attracties, waaronder een wildwaterbaan, een speeltuin en een wildpark. Het ligt op een van de heuvels in de buurt van Cochem in een prachtige bosrijke omgeving, die een schitterend uitzicht biedt op de Moezelvallei.

Wildpark Klotten

Wildpark Klotten biedt de ruimte aan een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder bruine beren, wilde zwijnen, steenbokken, wolven, edelherten, cavia’s, konijnen, berggeiten, papegaaien, roofvogels en nog veel meer. De dieren leven in hun natuurlijke omgeving en sommige beesten kunnen ook geaaid en gevoederd worden.

Valkerij Wildpark Klotten

Dagelijks geeft de valkenier van Wildpark Klotten een roofvogelshow, waarbij de vaardigheden op het gebied van vliegen en jacht worden getoond. Deze shows vinden zowel tijdens de ochtend als tijdens de middag plaats.

Speeltuin en Rekreatiepark Klotten

Wild- en Freizeitpark Klotten biedt de bezoekers ook een speeltuin en attracties, zoals een wildwaterbaan, paardenrenbaan, achtbaan, een 9-meter hoge toren en een springkussen. Daarnaast zijn er in de speeltuin onder andere glijbanen, schommels, trampolines en draaimolen te vinden.

Met de auto of wandelen

Het wildpark is vanuit Klotten aan de Moezel goed per auto bereikbaar. Het is echter ook mogelijk om in Cochem met de stoeltjeslift naar het Pinner Kreuz te gaan en vanaf dat punt naar het park te lopen. Deze mooie wandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Openingstijden Wild- en Freizeitpark Klotten

Wild- en Freizeitpark Klotten is geopend van april tot en met oktober van 09:30 uur tot 18:00 uur. Kinderen van 4 tot 14 jaar die Wildpark Klotten op hun verjaardag bezoeken hebben gratis toegang tot het park. Er dient echter wel een geboortebewijs, zoals bijvoorbeeld een paspoort of ander identiteitsbewijs, meegenomen te worden voor de gratis toegang.