Bezienswaardigheden

Rheinisches Landesmuseum Trier

Trier Moezel

Het Rheinisches Landesmuseum in Trier is het bekendste en grootste museum in deze Moezelstad. Bezoekers vinden in het Rheinisches Landesmuseum over 4000 m2 vier afdelingen die uitgebreide informatie geven over onder andere kunst, religie, bevolking en economie.

Romeinen, Franken en Middeleeuwen

Het museum in Trier is verdeeld in vier tijdsperiodes, de vroege geschiedenis, de tijd van de Romeinen, de Frankische periode en de Middeleeuwen.


De voorgeschiedenis – afdeling laat de oudste menselijke sporen in de regio zien, waaronder de resultaten uit opgravingen uit 450 jaar voor Christus en het inventaris van Keltische vorstengraven. Reconstructies en maquettes maken deze tijdsperiode inzichtelijk voor de bezoekers van het Rheinisches Landesmuseum in Trier.

Unieke collectie in Rheinisches Landesmuseum Trier

De museumcollectie uit de Romeinse periode is absoluut uniek te noemen. Zo bezit het Rheinisches Landesmuseum meer dan 150 kleurrijke vloermozaïeken, meer dan alle andere Duitse musea tesamen. Daarnaast zijn er ook indrukwekkende grafmonumenten uit het land van Trier en Neumagen te bezichtigen, die het toenmalige leven aan de Moezel duidelijk illustreren. Ook op het gebied van Romeinse kleine kunstvoorwerpen, waaronder terracotta, gekleurde glazen en bronzen beeldjes neemt dit museum een vooraanstaande plek in.

Uit de Frankische periode aan de Moezel worden met name grafvondsten tentoongesteld, waaronder wapen, sieraden, fraaie paardentuigen en glazen. Uit de Middeleeuwen kun je keramiek uit de Moezelstreek, kleine kunstvoorwerpen, architectuur en sculpturen aanschouwen.

Rondleidingen met behulp van een audio-gids zijn inbegrepen in de prijs van een toegangskaart en de audio-rondleiding is beschikbaar in het Duits, Frans, Engels en Nederlands. Voor kinderen zijn er speciale audio-gidsen beschikbaar.

Openingstijden Rheinisches Landesmuseum Trier

Het Rheinisches Landesmuseum in Trier is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur, toegang is mogelijk tot 16:30 uur. Het is ook mogelijk om in groepen dit museum te bezoeken, dit dient echter wel vantevoren aangemeld te worden.

Rheinisches Landesmuseum
Weimarer Allee 1
54290 Trier
Tel. +49 651 97740